Foto: Shutterstock
Katru reizi citā izskatā – tāda ir "Normanton" baznīca Lielbritānijā, kas, kā citas līdzinieces, neatrodas uz sauszemes vai krastā, bet gan ezerā. Tās izskatu ietekmē ūdens līmenis, kura dēļ reizēm šķiet, ka baznīca teju slīkst.

Neparastā būve uzcelta 1706. gadā – uz 14. gadsimta seniem pamatiem, raksta "Atlas Obscura". Tā piedzīvojusi iespaidīgus renovācijas un paplašināšanas darbus, no kuriem pēdējie notikuši 1964. gadā. Jāpiebilst gan, ka vēsturiskais piemineklis tika teju iznīcināts, kad 1970. gadā varas iestādes nolēma teritoriju appludināt, izveidojot rezervuāru. Ja sabiedrība nebūtu izrādījusi tik lielu sašutumu par šo ieceri, ļoti iespējams, tūristu iecienītais objekts vairs nebūtu atrodams.

View this post on Instagram

A post shared by Matt Musgrave (@mmaerialphotography) on Sep 19, 2019 at 10:40am PDT


Tā vietā piedāvāts jauns plāns. Kā vēstī "Normanton Church", nolemts apakšējo stāvu piepildīt ar gruvešiem un pārliet ar betonu, lai radītu vēl vienu stāvu. Tāpat izveidots gājēju ceļš, lai interesenti baznīcu varētu sasniegt arī brīžos, kad ūdens līmenis būs augsts. Savukārt, lai aizsargātu baznīcu no ūdens, tai apkārt aplikta laukakmens siena.

View this post on Instagram

A post shared by Alien Lodge (@alienlodge) on Aug 27, 2019 at 9:59am PDT


Mūsdienās gan baznīcas izmantojums ir mainīts uz laicīgo – to izmanto kāzām, koncertiem, kā arī dažādiem sociāliem un sabiedriski nozīmīgiem projektiem. Vērts piebilst, ka no krasta vēsturisko celtni iespējams skatīt vienmēr, taču tuvākai publiskai apskatei tā pieejama noteiktās dienas. Pirms došanās arī vērts noskaidrot, vai vietā netiek svinētas kāzas vai citi pasākumi. Plašāku informāciju meklē šeit.

View this post on Instagram

A post shared by Lizzie (@lifebylizzie) on Aug 24, 2019 at 9:15am PDT


Fotogrāfiem un ainavu medniekiem šī vieta patiesi var būt labs ķēriens, jo krastā bieži vien redzami arī gulbju un buru laivas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!