Foto: Shutterstock
Flīžu šuvju tīrīšana nav no veiglākajiem darbiņiem, jo īpaši tad, kad šuves ir kļuvušas tumšas. "Tava Māja" šoreiz no padomu krātuves ir sarūpējusi rakstus par flīžu tīrīšanu, lai tās atkal atgūtu savu spozmi.

Tikko ieklātas flīzes vannasistabā vai virtuvē izskatās brīnišķīgi – tās spīd un laistās, bet laika gaitā tās mēdz zaudēt savu sākotnējo izskatu. Ja flīžu šuves kļuvušas jau tumsnējas, tad ir skaidrs, ka ar ūdens mazgāšanu šeit nebūs līdzēts.

"Tava Māja" ir sarūpējusi virkni ar ieteikumiem, kas palīdzēs flīžu spodrināšanas darbos. Vai zināji, ka tīrīšanas darbos var talkā nākt arī līdzekļi, kas atrodami mājā, piemēram, dzeramā soda un etiķis? Bez šiem līdzekļiem noteikti tīrīšanas darbos palīgs būs arī neliela birstīte, ar ko ērti iztīrīt šuves un otiņa līdzekļa iesmērēšanai.

Tāpat liec aiz auss, ka tīrīšanas darbos vēlams izmantot gumijas cimdus, jo tā pasargāsi savas rokas no dažādām kaitēm. Kāpēc mājas uzkopšanas darbos būtu vēlams vilkt cimdus, lūko šeit dermatovenerologu skaidrojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!