Foto: Publicitātes foto
Jau šajā nedēļas nogalē 13 Latvijas motokrosa junioru izlases sportisti aizvadīs starptautiskas sacensības Polijā un Beļģijā. Polijā norisināsies Eiropas Nāciju kausa izcīņa, savukārt Beļģijā – Nākotnes cerību kauss motokrosā jeb "Coupe de l'Avenir'' – junioru motokrosa komandu sacensības.

Eiropas Nāciju kausā Latviju pārstāvēs: Markuss Ozoliņš (MX Moduls), Kārlis Alberts Reišulis (Kristera Serģa motoklubs), Mairis Pumpurs (MX Moduls) un Rainers Žuks (Motokurzeme).

"Coupe de l'Avenir'' Latvijas Junioru izlase piedalīsies sacensībās ar trim komandām. Jaunākās komandas jeb MX65 klasē diviem sportistiem šī būs pirmā reize: Jēkabs Kubuliņš (Kristera Serģa motoklubs), Ričards Alens Gaļcins (CAMK Latgale) un Tomass Šaicāns (Salacas Kauss) – bija arī 2018.gada izlases sastāvā, kas izcīnīja uzvaru. MX85 klasē ir divi liepājnieki – Roberts Lūsis (Motokurzeme) un Uldis Freibergs (F.F.F. Motoklubs), kā arī Jānis Kubuliņš (Kristera Serģa motoklubs), kuram šī ir debija izlases sastāvā.

"Coupe" komandas sastāvā ir trīs sportisti, MX125 klases sportists līdz 17 gadu vecumam – Kristers Krists Sūna (Kristera Serģa motoklubs), MX2 klasē cīnīsies Ralfs Edgars Ozoliņš (Salacas Kauss) un Open klases sportists līdz 21 gadu vecumam – Niks Niklāvs Sūna (Kristera Serģa motoklubs).

Nodot pieredzi un savas zināšanas jauniešiem uzņēmušies jau pieredzējušie motosportisti, kas ir kā piemērs jauniešiem. Roberts Justs būs kopā ar sportistiem Beļģijā, savukārt Dāvis Ivanovs, kas nupat atgriezies no Nāciju kausa motokrosā būs kopā ar jauniešiem Polijā.

"Šobrīd Latvija var lepoties ar sportistiem tieši individuālajos sporta veidos, esmu priecīgs, ka šis gads motosportam ir bijis sasniegumiem bagāts. Latvijai ir spēcīga jauno sportistu paaudze, viņi ir gatavi smagi strādāt, lai sasniegtu motosporta virsotnes pasaulē, novēlu jauniešiem panākumus, " Latvijas Motosporta federācijas prezidents Mārtiņš Lazdovskis.

"Coupe de l'Avenir" izlases vadītājs, Fīlips Kempelis: "Vienlaicīgi notiek divas starptautiska mēroga komandu sacensības motokrosā un visām dalībvalstīm jāizvēlas, kuri sportisti, kurās piedalīsies. Latvijas motokrosa sabiedrība var būt lepna, jo esam maza valsts, bet spējam būt pārstāvēti abās sacensībās. Eiropas Nāciju kausā jaunieši cīnās par izlases kopvērtējumu, starp pieteiktajiem sportistiem ir redzami tādi, kas jau šogad ir izcīnījuši Pasaules Junioru čempionātā godalgotas vietas. "Coupe de l'Avenir'' sacensībās sportisti sacenšas gan individuāli, gan cīnās par komandu kopvērtējumu. Arī šajās sacensībās ir spēcīgi jaunie talanti, nav sportisti ar augstiem panākumiem šajā sezonā, bet sportistu vidējais līmenis ir ļoti augsts. Paredzēt kādas no izlases panākumiem nav iespējams, jo katrs līkums var būt izšķirošs un par rezultātu varam runāt tikai pēc finiša līnijas."

Motokross ir individuāls sporta veids, bet pārstāvot savu valsti izlasē, tiek vērtēti gan sportisti individuāli, gan tiek ņemts vērā komandas kopējais sniegums.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!