Foto: AFP/Scanpix

Pasaules mērogā slavenais britu autožurnālists un raidījuma "The Grand Tour" vadītājs Džeremijs Klārksons automobiļu ikgadējā apbalvošanas konkursā "News UK Motor Awards" vienpersoniski nosaucis Lielbritānijas "Tautas Gada auto" titula ieguvēju – par to kļuva "Bentley" jaunā kupeja "Continental GT".

"Nav šaubu, ka "Bentley" ir "Tautas Gada auto", jo "Bentley" marka pieder "Volkswagen" koncernam, un tas tulkojumā no vācu valodas burtiski nozīmē "tautas auto". Protams, "Bentley" interjers ir kā Lūisa Hamiltona auskari un tam ir šiks, kas var patikt tikai futbolistam. Bet arī futbolisti ir cilvēki!" skaidro Klārksons.

"Tāpat "Bentley Continental GT" ir ļoti izdevīgs pirkums. Jā, tas ir dārgs, bet salīdzinājumā ar piedāvājumiem no dažādiem modes preču zīmoliem 170 tūkstoši eiro ir nedēļas akcijas prece, jo šis auto piedāvā ļoti daudz – jaudu, bagātīgu aprīkojumu, komfortu... un šo sajūtu – ja esi pie šāda auto stūres, tad viss tavā pasaulē ir kārtībā," paskaidro pasaulē slavenais britu autožurnālists.

"Manā dzīvē nav nepieciešamas "Continental", bet es tādu gribu. Un tā arī ir mēraukla automobiļa lieliskumam," rezumē Klārksons.

"News UK Motor Awards" žūrija nosauca uzvarētājus vēl 17 dažādās nominācijās, un "Bentley Continental GT" ieguva arī titulu par vislabāko Lielbritānijā izgatavoto automobili.

Jaunais "Bentley Continental GT" ir pilnībā izgatavots no alumīnija, un tā dizains ir ieturēts "Bentley EXP 10 Speed 6" koncepta stilā. Automobilis ir aprīkots ar 626 zirgspēku jaudīgu W12 turbomotoru, kas ļauj spēkratam no vietas līdz 100 km/h paātrināties 3,7 sekundēs un maksimāli sasniegt 333 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš tam ir 12,2 litri benzīna uz 100 km.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!