Foto: Publicitātes foto
Sasildies ar sātīgu un gardu tomātu un lēcu biezzupu! Viegli pagatavojama, rudens krāsām pielieta un ļoti garda! Lēcas bieži vien tiek nepelnīti atstatas novārtā, it īpaši zupu sezonā, kad svarīgi dažādot maltītes ar garšām un tekstūrām. Lēcas ir ātri pagatavojamas un satur daudz vērtīgu vitamīnu, par ko organisms būs pateicīgs, atklāj "Just Nature", iesakot recepti.
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gbundža konservētu tomātu150 gsarkanās šķeltās lēcas600 mldārzeņu buljons olīveļļa cepšanai2 sīpoli2 burkāni3 ķiploka daiviņas2 ĒKtomātu pārslas vai pasta pēc garšaspaprikas pulveris1 čili pēc garšassāls un malti melnie pipari1 TKcukurs kapāti zaļumi grieķu jogurts vai skābs krējums

Sagatavošana

1

Katlā uzkarsē eļļu un uz lēnas uguns apcep sasmalcinātus sīpolus un burkānu gabaliņus. Sautē aptuveni 5 minūtes, tad pievieno garšvielas – sasmalcinātu ķiploku, čili, paprikas pulveri.

2

Pievieno tomātus ar visu sulu, pārkaisa cukuru un ļauj dažas minūtes pavārīties.

3

Masai pievieno lēcas, buljonu un vāra 20-25 minūtes, līdz burkāni un lēcas gatavas*. Dažas minūtes pirms beigām pievieno sāli, piparus, tomātu pārslas vai pastu.

4

Lai zupa būtu tumīgāka, dažus kausus zupas izsmeļ, sablendē un tad iemaisa atpakaļ katla saturā.

5

Zupu pasniedz ar jogurtu un svaigiem zaļumiem.

*Ja izmanto nelobītas lēcas, tās jāpievieno zupas saturam ātrāk, jo vārīšanās laiks tām ir ilgāks.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!