Foto: Jānis Lācis

Ja skats pavērsts Latgales virzienā, rudenī vērts apciemot arī Daugavas auklēto divu krastu pilsētu Jēkabpili, kas piedāvā atpūtas iespējas visām gaumēm. Lai dotu priekšstatu, kas tevi sagaidīs šajā Latvijas pilsētā, piedāvājam doties virtuālā pastaigā pa Jēkabpils ielām.

Jēkabpilī katrs atradīs savām interesēm atbilstošu atpūtu. Ja ir vēlēšanās iedziļināties pilsētas vēstures lappusēs, tad noteikti ir jādodas uz Krustpils pili, kas vairākas reizes savas pastāvēšanas laikā nodegusi un karos nopostīta, taču vienmēr atjaunota un joprojām majestātiski sagaida viesus. Savukārt gandrīz pašā pilsētas centrā, dažu simtu metru attālumā no Vecpilsētas laukuma, lielu, skaistu koku ieskautā parkā izveidota 19. gadsimta vidēji turīga sēļu zemnieka sēta. Tur var paskatīt, kā ļaudis toreiz dzīvoja un kādus darba rīkus lietoja.

Foto: Jānis Lācis

Vēl Jēkabpilī ir arī UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā iekļauts objekts – Strūves parks, kas pirmās brīvvalsts laikā tika saukts par Kroņa dārzu. Parks bija jēkabpiliešu iecienīta atpūtas un izpriecu vieta, kuru slavenu padarīja akadēmiķa, Tartu universitātes profesora, astronoma un ģeodēzista Vilhelma Strūves veiktais ģeodēziskā loka mērījumu punkts.

Vairāk par Jēkabpili un pilsētas apskates vietām meklē šeit.

Kā pilsētā izskatās rudenī – jau ar skatu uz ziemas pusi? Lūk, to vari apskatīt galerijā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!