Foto: Shutterstock

Bērna intereses, ziņkārība un aktivitātes visbiežāk noved pie dažāda veida traumām, tāpēc, vecākiem ir vērts padomāt, vai esošā vide ir bērnam gana droša un piemērota. Psiholoģe, kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite un piecu bērnu māmiņa Diāna Zande trešdien, 9.oktobrī, pulksten 12 stāstīs par bērnu drošību.

"Bērniem patīk pētīt, izzināt, darboties. Pasaule viņiem šķiet kā viens liels attīstības centrs, kur katrs priekšmets ir jāpārbauda, jāaplūko un jāizmanto. Bet pasaule mēdz būt arī bīstama, un bērni to vēl nezina. Pārāk bieži viņi gūst savainojumus vai pat nopietnas traumas ikdienā. Tāpēc mums, vecākiem, jāparūpējas par to, lai mūsu mazuļi augtu drošā vidē," stāsta Zande.

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) statistikas dati, deviņos gadījumos no 10 bērni līdz viena gada vecumam gūst traumas mājās. Pie tā visbiežāk ir vainojama nedroši iekārtota vide, vecāku neuzmanība un nezināšana.

Uz bezmaksas informatīvo lekciju, kas notiks tirdzniecības centrā "Alfa" aicināts ikviens interesents. Tās mērķis ir izglītot un iedvesmot jaunos vecākus. 9. oktobrī lekcijā Diāna Zande sniegs vērtīgus ieteikumus, savukārt SPKC pārstāve Maija Pauniņa iepazīstinās ar sabiedrības informēšanas kampaņu "Bērnam droši!", stāstīs par biežākajām situācijām, kādās bērni gūst dažādas traumas, sniegs padomus bērnu drošībai mājas vidē, kā arī dalīsies ar uzticamākajiem avotiem, kur atrast informāciju par šo tēmu.

Nodarbības laikā būs iespējams uzdot jautājumus, uzzināt jaunākās tendences, saņemt praktiskus padomus un ieteikumus savstarpējo attiecību uzlabošanā, stresa mazināšanā un cieņpilnu attiecību veidošanā, saglabājot veselīgas partnerattiecības.

Lekcijas noslēgumā paredzēts laiks diskusijām un atbildēm uz interesējošiem jautājumiem. Ikvienu apmeklētāju gaida arī dāvanas no sadarbības partneriem un iespēja izmēģināt dažādus produktus.

Pirms lekciju apmeklējuma vēlams iepriekš pieteikties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!