Foto: Unda Paula Lauberga

12. oktobrī, otro gadu pēc kārtas Amatas novada Drabešu pagastā norisināsies "Zaļā dzelzceļa" velobrauciens un nūjošanas pārgājiens, kurā sportot gribētāji varēs izvēlēties sev piemērotāko distanci 10, 16 vai 22 kilometru garumā. Iepriekš piesakoties, pasākuma dienā nūjas un velosipēdi būs pieejami bez maksas, ziņo pasākuma pārstāve Anete Eglīte.

Mērojot maršrutus, būs iespēja apskatīt gan skaistās ainavas, gan arī interesantus apkārtnes objektus. Šogad distances vedīs pretējā virzienā no Amatas uz Melturiem, Spāres muižu, Rakstnieku parku, Melānijas Vanagas muzeju u.c.

Reģistrācija nūjotājiem un velobraucējiem notiks no pulksten 10 līdz 10.45 tikšanās vietā "Amatas laivas" (Jaunjūgas 3, Amata, Drabešu pagasts). Pasākuma starts – pulksten 11. Iepriekš piesakoties, zvanot pa tālruni 29585850, pasākuma dienā būs pieejamas bezmaksas nūjas un velosipēdi. Noslēgumā atpūtas vietā dalībniekus sagaidīs silta zupa, iespēja atpūsties piknika vietā, sarunas un pozitīva atmosfēra. Dalība pasākumā – bez maksas. Iepriekšēja pieteikšanās e-pastā sports.amata@gmail.com vai pasākumā uz vietas.

Amatas novada "Zaļā dzelzceļa" posms tika atklāts 2018. gada 28. oktobrī. "Zaļā dzelzceļa" celiņš ir izmantojams visu gadu – nūjošanai, velo un pārgājienu maršrutiem vai ziemas sezonā slēpošanai, izbraucieniem suņu pajūgos.

Līdzīgi projekti jau īstenoti vairākās Eiropas Savienības valstīs, kur bijušie dzelzceļi tiek piemēroti tūrismam, dodot iespēju iedzīvotājiem radīt un attīstīt īpaši interesantu un unikālu tūrisma piedāvājumu. Vairāk par pārgājienu un velobraucēju maršrutu lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!