Foto: Shutterstock
Šķelto zirņu - kartupeļu un putraimu putra garšīga tāpat vai apcepta, kopā ar krējumu vai sīpoliem.

::recepte::

Iemērc ūdenī uz pāris stundām šķeltos zirņus.

Ūdeni nolej, pārlej zirņus ar svaigu ūdeni. Sākotnēji izvāra zirņus, tad pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un kādu laiku pavāra.

Pievieno putraimus un mazu brīdi pavāra, tad sastampā, lai kartupeļi nav lielos gabalos.

Apsedz katliņu ar dvieli,lai drusku pastāv.

Kad putra gatava: ēd ar skābu krējumu jeb ēd apceptā veidā ar krējumu vai apceptiem sīpoliem un bekonu.

50Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3 saujasšķeltie zirņi3 gab.kartupeļi3 saujasputraimi skābs krējums

Sagatavošana

1

Iemērc ūdenī uz pāris stundām šķeltos zirņus.

2

Ūdeni nolej, pārlej zirņus ar svaigu ūdeni. Sākotnēji izvāra zirņus, tad pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus un kādu laiku pavāra.

3

Pievieno putraimus un mazu brīdi pavāra, tad sastampā, lai kartupeļi nav lielos gabalos.

4

Apsedz katliņu ar dvieli,lai drusku pastāv.

5

Kad putra gatava: ēd ar skābu krējumu jeb ēd apceptā veidā ar krējumu vai apceptiem sīpoliem un bekonu.

Iesūtīja: dillemma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!