Foto: Publicitātes foto

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Bonava Latvija" uzsācis pirmās kārtas būvniecību VEF apkaimes daudzdzīvokļu projektā "Pagalms 2.0". Vienlaikus jau ir atvērta dzīvokļu pārdošana namu kompleksa otrajā ēkā.

Projekta kopējās investīcijas sasniedz 10 miljonus eiro un tā pirmo māju plānots pabeigt jau nākamajā gadā, portālu "Delfi" informē projektu attīstības vadītājs Elgars Vecvagars.

Mājokļu projekts "Pagalms 2.0" atradīsies Rīgā, Turaidas ielā 4 starp Gaisa un J. Zemitāna tiltu, un to veidos trīs piecstāvu nami ar 189 jaunām mājvietām. Katrā "Pagalms 2.0" mājā ir kompakti ērta plānojuma divistabu un trīsistabu dzīvokļi no 40 līdz 65 kvadrātmetru platībā. Katram dzīvoklim paredzēts balkons un individuāla noliktavas telpa mantu glabāšanai mājas pagrabstāvā. Projektam noslēdzoties, jaunas dzīvesvietas trīs dzīvojamos namos tiks nodrošinātas 300 iedzīvotājiem.

"Šajā pieprasītajā Rīgas mikrorajonā ne vien būvēsim jaunus mājokļus, bet arī investēsim apkārtnes attīstībā. Projektu raksturo pavisam svaigas tendences Latvijas daudzdzīvokļu namu arhitektūras jomā, piemēram, kopienas dārzi un ilgtspējīgi, ekoloģiski zaļās zonas risinājumi. Novērojam arvien pieaugošu interesi par to – divas trešdaļas dzīvokļu pirmajā mājā jau atraduši jaunos īpašniekus," pauda Vecvagars.

Viņš uzsver, ka jaunā dzīvojamā kompleksa apkaimes labiekārtošanas koncepcija atšķirsies no Rīgas pilsētvidē ierastās. Īpaša uzmanība tiks veltīta vides ilgtspējas risinājumiem. Piemēram, iedzīvotājiem būs iespēja nodarboties ar urbāno dārzniecību, teritorijā būs pieejama komposta vieta bioloģisko atkritumu savākšanai. Vides ekoloģijas nolūkos projektā tiks izveidota lietus ūdens apsaimniekošanas sistēma.

"Bonava Latvija" īsteno ekonomiskā segmenta un arī biznesa klases mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā. Kopumā 2019. gadā būvniecības stadijā ir 705 dzīvokļi 7 projektos, no kuriem līdz gada nogalei plānots pabeigt 475 dzīvokļu būvniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!