Foto: Juris Zolbergs

Vairāki sabiedrībā zināmi latvieši pēdējā gada laikā cietuši no hakeriem, kas uzlauzuši viņu sociālo tīklu profilus, un šonedēļ kiberblēžu nagos kritusi arī radio "Star FM" ētera balss un dīdžejmeitene Maija Rozīte-Krištopane.

To, ka uzlauzts un nozagts Maijas "Instagram" foto blogs, kuram bija vairāk nekā 13 tūkstoši sekotāju, publiski pavēstījusi Nikola Krištopane – Maijas vīra māsa. Tāpat arī viņa noziņojusi, ka brāļa sievai izveidots jauns profils.

Savā jaunajā foto blogā Maija sīkāk izskaidrojusi pagalam nepatīkamo situāciju. Uzbrukums noticis ceturtdien, 10. oktobrī, ap pulksten 14 dienā.

"Kļuvu par kiberblēžu upuri. Uzlauza manus kontus, izvandīja manus datus un privātu informāciju. Un pārņēma manu "Instagram" līdzšinējo profilu @maijarozite, kam zaudēju pieeju. Un attiecīgi tagad mani no šā gada janvāra sapulcētie 13,7 tūkstoši sekotāju nozagti un acīmredzot pārdoti tālāk... Un viss saturs, kurā ar jums esmu dalījusies šajos mēnešos, aizgājis nebūtībā (ja ne kādos neceļos).

Nav jau tā, ka tā būtu visa dzīve, nav jau tā, ka kāda dzīvība tagad būtu apdraudēta. Tomēr sajūta ir neapskaužama. Ir vilšanās, ir neizpratne, ir skumjas, ir riebums un dusmas, ir nožēla. Vārdusakot, diezgan pilna ne to patīkamāko emociju gamma.

Tomēr cenšos arī uz šo atgadījumu paraudzīties filosofiski un uztvert to kā vienu ļoti labu (kaut sāpīgu) mācību. Patiesībā tagad, uz savas ādas "izbaudot" mūsdienu noziedzības aktuālās tendences, saprotu, ka tas ir arī mans pienākums stāstīt par savu pieredzi – tālab, lai ar jums tā nenotiktu!" savus jaunos sekotājus uzrunājusi Maija, kurai ātri vien izdevies piesaistīt vairāk nekā tūkstoš sekotāju.

Atgādinām, ka šopavasar līdzīgu incidentu piedzīvoja arī svarcēlāja Rebeka Koha. Tāpat arī no hakeriem cieta un savu "Instagram" foto blogu ar plašo sekotāju pulku pirms kāda laika pazaudēja mūziķis Intars Busulis.

View this post on Instagram

dienas ir dažādas. ir labākas, ir ne tik labas, un ir tādas, kas vienkārši atstāj “uz pauzes”. nē, nu, visi dzīvi un veseli, tpfu tpfu tpfu... bet šodien ap 14 dienā ar mani notika, kas tāds, kam nemaz nenojautu, cik negatava biju. kļuvu par kiberblēžu upuri. uzlauza manus kontus, izvandīja manus datus un privātu informāciju... uuun pārņēma manu @instagram līdzšinējo profilu @maijarozite , kam zaudēju pieeju. un attiecīgi tagad mani no šā gada janvāra sapulcētie 13,7 tūkstoši sekotāju nozagti un acīmredzot pārdoti tālāk... un viss saturs, kurā ar jums esmu dalījusies šajos mēnešos, aizgājis nebūtībā (ja ne kādos neceļos)... nav jau tā, ka tā būtu visa dzīve, nav jau tā, ka kāda dzīvība tagad būtu apdraudēta. tomēr sajūta ir neapskaužama.... ir vilšanās, ir neizpratne, ir skumjas, ir riebums un dusmas, ir nožēla... vārdusakot diezgan pilna ne to patīkamāko emociju gamma... ~~~~~~ tomēr cenšos arī uz šo atgadījumu paraudzīties filosofiski, un uztvert to kā vienu ļoooti labu (kaut sāpīgu) mācību. patiesībā tagad uz savas ādas “izbaudot” mūsdienu noziedzības aktuālās tendences, saprotu, ka tas ir arī mans pienākums stāstīt par savu pieredzi - tālab, lai ar jums tā nenotiktu! stay tuned and stay safe!! ♥️ #ivebeenhacked

A post shared by Maija Rozite Kristopane (@maija_rozite) on Oct 10, 2019 at 11:26am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!