Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas valsts budžetā 2020. gadam ieplānots vērienīgs finansējuma pieaugums valsts kontrolētajiem medijiem, šī gada miljarda vietā nākamgad ieplānoti 1,3 miljardi eiro, uzsver Eiropas Ārējās darbības dienesta paspārnē radītais portāls "Euvsdisinfo.eu". Mēroga salīdzinājumam: Latvijas Aizsardzības ministrijas budžets šogad ir apmēram uz pusi mazāks, sasniedzot 636,65 miljonus eiro.

Mediju eksperts, digitālās komunikācijas organizācijas "Digital Communication Network" viceprezidents no Baltkrievijas Franeks Viočarka sarunā ar portālu "Delfi" lēš, ka šī summa patiesībā varētu būt ievērojami lielāka, bet Valsts drošības dienests (VDD) skaidro, ka izmaiņām Krievijas mediju finansējuma kumosā pievērš uzmanību.

Lielākais ieguvējs no finansējuma palielinājuma būs RT ("Russia Today"), kas saņems aptuveni 325 miljonus eiro. Ar desmitiem miljonu eiro lieliem zaudējumiem strādājošais "Pervij kanal" saņems 92 miljonus eiro lielu atbalstu, Krievijas Aizsardzības ministrijai piederošais "Zvezda" – 29 miljonus eiro, Viskrievijas televīzijas un radioraidījumu kompānija, kuras sistēmā darbojas arī Latvijā labi zināmais "Rossiya 1", tiks stiprināta ar 339 miljoniem eiro.

Savukārt Dmitrija Kiseļova vadītais mediju holdings "Rossiya Segodnya", kas ir aģentūru "RIA Novosti", "InoSMI", kā arī starptautiskā portālu tīkla "Sputnik" īpašnieks, saņems 106 miljonus eiro, bet ziņu serviss TASS – 41 miljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!