Foto: F64. Fonā glezna Baltā un melnā

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā 11. oktobra vakarā ar modes parādi no Aleksandras Beļcovas gleznām un svinīgām uzrunām atklāta izstāde "Aleksandra Beļcova (1892–1981). Glezniecība. Grafika. Darbnīcas "Baltars" porcelāns". Tā līdz šim lielākā mākslinieces darbu retrospekcija, kas visaptveroši parādīs viņas daudzpusīgo radošo mantojumu. Izstāde LNMM lielajā zālē būs skatāma no 12. oktobra līdz 2020. gada 12. janvārim.

Aleksandra Beļcova (Александра Бельцова, 1892–1981) Rīgā ieradās 1919. gadā un nodzīvoja šeit līdz mūža beigām. Gleznotājas daiļrade kļuva par Latvijas mākslas vēstures neatņemamu daļu, un viņa tiek dēvēta par vienu no pirmajām modernisma māksliniecēm Latvijā.

Ekspozīcijā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā parādīti Aleksandras Beļcovas darbi no vairāku muzeju krājumiem un privātkolekcijām. Šī ir pirmā tik liela mēroga izstāde par godu māksliniecei, kas aptver jau uzskaitīto – glezniecību, grafiku un "Baltars" porcelānu.

Izstādes kuratore – Dr. art. Nataļja Jevsejeva, izstādes scenogrāfiju veidojusi Anna Heinrihsone, skaņas dizainu – Kārlis Auzāns, video animāciju – Raitis Upens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!