Foto: LETA
Tiesībsarga biroja budžets nākamgad palielināsies par 73 845 eiro, liecina Ministru kabineta atbalstītais nākamā gada budžets.

Šogad Tiesībsarga biroja budžets bija 1,54 miljoni eiro, savukārt nākamgad biroja budžets paredzēts 1,61 miljonu eiro apmērā.

Tiesībsarga biroja uzdevumos nākamgad paredzēts risināt strīdus cilvēktiesību jautājumos, sniegt privātpersonām atzinumus un iestādēm ieteikumus cilvēktiesību pārkāpumu novēršanai, turpināt Latvijas iedzīvotāju izglītošanu par cilvēktiesībām un preventīvi novērst cilvēktiesību un labas pārvaldības principa pārkāpumu.

Tāpat Tiesībsarga birojam ir jāsniedz ieteikumus Saeimai, Ministru kabinetam, pašvaldībām un citām iestādēm attiecībā uz tiesību aktu izdošanu vai grozīšanu, kā arī jānodrošina efektīvu piespiedu kārtā izraidāmo personu novērošanu.

Nākamgad Tiesībsarga birojam uzdots Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda projekta "Efektīva novērošanas un izraidīšanas procesa realizēšana" ietvaros pilnveidot Eiropas Savienības (ES) standartiem un prasībām atbilstošu ārzemnieku piespiedu izraidīšanas novērošanas mehānismu.

Šī mērķa īstenošanai ES Tiesībsarga birojam piešķīrusi 44 677 eiro. Birojam būs jāstiprina piespiedu izraidīšanas novērotāju un Valsts robežsardzes amatpersonu zināšanas par aktuālākajiem cilvēktiesību standartiem ārzemnieku piespiedu izraidīšanas jomā. Tāpat būs nepieciešams pilnveidot cilvēku tirdzniecības upuru atpazīšanas procedūru izraidīšanas procesā, kā arī tiesību nodrošināšana nepilngadīgo bērnu, kuri ceļo bez pavadības izraidīšanas procesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!