Foto: DELFI

Svētdienas, 13. oktobra, vakarā tika aizvadīts populārā šova "X Faktors" pirmais krēslu izaicinājums, kurā tika noskaidrotas trīs finālistes meiteņu kategorijā vecumā no 16 līdz 25 gadiem. Tāpat arī tapa zināms, ka viņu mentore būs Aija Auškāpa, kuras pārstāvētie censoņi jau plūkuši uzvaras laurus TV projekta abās iepriekšējās sezonās.

Cīņa bija ļoti sīva un tas, kuras trīs jaunās dziedātājas iekļūs šovā, noskaidrojās tikai pēc pēdējās dalībnieces priekšnesuma izskanēšanas.

Aijai nācās izdarīt smagu izvēli starp 22 talantīgām dalībniecēm, kas atlases kārtās bija demonstrējušas vispārliecinošāko sniegumu.

Raidījuma izskaņā tapa zināms, ka Aijas komandā būs Diāna Paško, kura lepojas ar īpatnēju, zemu balsi un savulaik spēkus izmēģinājusi "X Faktora" atlasēs Ukrainā, Elīna Evelīna Jansone, kura ir apguvusi klasisko mūziku, bet tagad mācās džezu, kā arī Anna Krista Ostrovska, kura pārsteidza ar savu pozitīvismu un skanīgo balsi.

Šīs trīs talantīgās meitenes turpinās cīņu par līgumu ar ierakstu kompāniju "Sony" un 10 tūkstoš eiro naudas balvu.

"Dīvāna eksperti" raidījumā notiekošo visa vakara garumā ļoti aktīvi komentēja un apsprieda sociālajos tīklos, un skatītāju domas par Aijas izvēlēm dalījās – bija gan tādi, kas viņas pieņemtos lēmumus slavēja, un netrūka arī tādu, kas pauda neizpratni par mentores negaidītajiem paziņojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!