Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 26. oktobrī, Rīgā, VEF ēkā jaunā albuma "Edem" ("Эдем") tūres ietvaros notiks krievu grupas "Aigel" ("Аигел") koncerts, kas turpināsies ar reivu līdz rītam, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāju pārstāvji.

Grupa "Aigel" izveidota 2017. gadā un to uzskata par elektroniskā hiphopa pārstāvjiem. Jau pirmās dueta dziesmas izpelnījās klausītāju atzinību, savukārt dziesmas "Tatarin"" ("Татарин") un "Princ na belom" ("Принц на белом") vietnē "YouTube" noklausījās vairāki miljoni cilvēku.

Duetu veido dzejniece un dziedātāja Aigela Gajsina no Tatarstānas un mūziķis Iļja Baramija no Sanktpēterburgas, kas senāk spēlēja grupā "Jeločnije igruški" ("Елочные игрушки"), bet šobrīd muzicē arī populārajā indie grupā "SBPČ" ("СБПЧ"). Dzejas rakstīšanai Aigela pievērsās, kad viņas vīru nepamatoti notiesāja, piespriežot trīs gadus cietumsoda. Par šo sāpīgo tēmu viņa izdeva dzejoļu grāmatu. Viņu uzrunāja mūzika, ko raksta Iļja, tādēļ aizsūtīja viņam savus dzejoļus, lūdzot sarakstīt tiem mūziku. Viņi kopā ierakstīja 20 dziesmas un, beidzot satiekoties dzīvē, nolēma izveidot paši savu muzikālo apvienību.

2019. gada augustā grupa "Aigel" izdeva jaunu albumu "Edem" ("Эдем"), kas ir trešais trīs gadu laikā. Tāds pats nosaukums bijis apbedīšanas pakalpojumu birojam, kurš atradies blakus solistes mājām, kur viņa pavadījusi bērnību. Var teikt, ka tas ir autobiogrāfisks albums – atmiņu stāsts par mājām, kas sacerēts lidojumu laikā. Kā norāda Iļja, skaudrie vārdi apraksta arī dzīves neglīto pusi.

Grupa pērn jau viesojās Rīgā bārā "Laska", izraisot lielu ažiotāžu, jo vietu skaits bija ierobežots, bet gribētāju tikt uz pasākumu bija daudz vairāk.

Pēc "Aigel" koncerta uzstāsies latviešu elektroniskās mūzikas izpildītāji Nikola Negorod, KODEK, Nina Elektrichka un Big Lebowsky, kas pazīstami ar jaudīgiem deju setiem un mīlestību pret modulāriem sintezatoriem.

Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!