Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes spēlē pirmdien, 14. oktobrī, ar "double double" izcēlās Kristaps Porziņģis, palīdzot Dalasas "Mavericks" ar 107:70 (29:19, 28:19, 25:19, 25:13) sagraut Oklahomas "Thunder".

Porziņģis mačā guva 17 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas. Viņš realizēja trīs no deviņiem tālmetieniem un četrus no 12 divpunktu metieniem, bet uz soda metiena līnijas spēles gaitā nestājās.

Kopā ar Porziņģi "double double" sasniedza arī slovēņu zvaigzne Luka Dončičs. 20 gadus vecais basketbolists mačā guva 19 punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, kā arī izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles.

Vēl uzvarētājiem 14 punktus guva Maksi Klebers, 13 punkti - Timam Hārdevejam, bet 12 punkti – Džastinam Džeksonam. "Thunder" rindās pa 16 punktiem guva Danilo Galināri un Šajs Žilgē-Aleksandrs.

"Mavericks" tā bija pirmā uzvara četrās pārbaudes spēlēs. Dalasas komanda gatavošanos jaunajai sezonai noslēgs ceturtdien, 17. oktobrī, ar maču pret Losandželosas "Clippers", bet NBA regulāro čempionātu iesāks 23. oktobrī ar spēli pret Dāvi Bertānu un Vašingtonas "Wizards".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!