Svētdien, 20. oktobrī, no pulksten 12 līdz 20 Tallinas ielas kvartāla angārā norisināsies otrie "AUGam" ēdiena svētki. 15 ēdinātāji un tirgotāji piedāvās daudzveidīgas maltītes bez dzīvnieku izcelsmes produktiem – gan dažādu valstu tradicionālos ēdienus, gan kūkas un citus saldumus, gan ātrās uzkodas. Tāpat pasākumā būs dārzeņu un ogu maiņas punkts, kurā jebkurš apmeklētājs ir aicināts atstāt sev lieku vai paņemt sev vajadzīgu kultūraugu. Pasākums ir bez ieejas maksas un piemērots gan ģimenēm ar bērniem, gan mājdzīvnieku saimniekiem, informē biedrības "AUGam" sabiedrisko attiecību koordinatore Ieva Immure.

Dalībnieku vidū būs restorāns "Bao Bun", kas septembra beigās atgriezās no "European Street Food Awards" fināla Zviedrijā ar sudraba medaļu kategorijā "labākā veģetārā maltīte". Apmeklētājus iepriecinās arī tādi ēdinātāji kā pirmais vegāniska ēdiena treilera restorāns Latvijā "Vegstop", kas pasniegs burgerus un vrapus, kafejnīca "Miit", kas gatavos specialty kafiju un vegānisku ielu ēdienu, uzņēmums "Glutenfrī", kas, rūpējoties par cilvēkiem ar glutēna nepanesamību, pasniegs bezglutēna konditorejas izstrādājumus, un daudz citu uzņēmumu. Visas dienas garumā šie un uzņēmumi "Nata Cafe", "GustameChurros", "Banananana", konditoreja "Putni" un "Mierā", pasniegs ēdienu, kas nesatur dzīvnieku izcelsmes produktus. Savukārt ar ēdiena tirdzniecību nodarbosies "Zaļā maize", veģetārās uzturu skolas vadītājas Ditas Lases vadītais uzņēmums "Gardais", kā arī īpaši viesi no Igaunijas – "HappyV", kuri tirgos pastētes un desas, kas Igaunijā ieguvušas balvu kā "labākais vegāniskais produkts".

""AUGam" svētku koncepts jau pašā sākumā ietvēra ideju par sezonāliem pasākumiem, kas notiek vairākas reizes gadā. Augu valsts ēdiens galdā jāliek jebkurā laikā, ne tikai vasarā. Turklāt sezonas augļu un dārzeņu lietošana ir viens videi draudzīgas ēšanas principiem. Oktobris ir bagātīgs periods pēc ražas novākšanas, tāpēc rudens pasākumā sagaidām, ka ēdinātāji iepriecinās apmeklētājus ar sezonai raksturīgiem ēdieniem," skaidro Marta Turkupole, viena no pasākuma organizētājām. "Augu valsts ēdiena popularitāte katru gadu pieaug, un ēdiena svētki "AUGam" ir lieliska iespēja iepazīt daudzveidīgu augu valsts virtuvi vienuviet," atgādina Marta.

Vasaras ēdiena svētki "AUGam", kas bija pirmreizējs šāda koncepta pasākums, notika šī gada 20. jūlijā, kad pasākumā piedalījās 20 ēdināšanas uzņēmumu, to vidū "Terapija", "Stockpot", "Bhajan Cafe" un "Ramen Riga" ar Mārtiņu Sirmo priekšgalā. Pirmo pasākumu apmeklēja gandrīz 2000 cilvēku. Pēc rudens pasākuma nākamie svētki plānoti 2020. gada sākumā ziemas noskaņās.

Plašāka informācija par festivālu un dalībniekiem ir pieejama pasākuma mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!