Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē viesos ar rezultātu 1:3 (1:3) piekāpās Izraēlas valstsvienībai, piedzīvojot jau astoto zaudējumu šajā ciklā.

Latvijas valstsvienības aizsardzības līnija jau no pirmajām spēles minūtēm apbrīnojami bieži pamanījās "pazaudēt" kādu no Izraēlas uzbrucējiem. Šteinbors spēja glābt komandu pēc pirmajiem diviem izgājieniem uz viņa vārtiem, taču 16. minūtē Moaness Dabūrs pēc piespēles gar vārtiem atklāja spēles rezultātu.

Desmit minūtes vēlāk mājinieki rezultāta pārsvaru jau dubultoja. Dabūra sitienu šoreiz Šteinbors atvairīja, taču neviens no aizsargiem neapturēja Eranu Zahavi, kurš bumbu vārtos raidīja pēc atkārtota sitiena. Zahavi tie jau bija 11. vārti šajā ciklā, no kuriem četrus viņš guvis pret Latvijas izlasi.

Īslaicīgu cerības stariņu deva spēles 40. minūte. Pēc precīzas Vladislava Gutkovska piespēles rezultātu 1:2 panāca Vladimirs Kamešs. Tie bija tikai otrie Latvijas izlases vārti šajā ciklā, turklāt pirmie, kurus guvis kāds no valstsvienības futbolistiem, jo iepriekšējos savos vārtos raidīja Ziemeļmaķedonijas izlases aizsargs Darko Velkovskis.

Prieki gan bija diezgan īsi. Pāris minūtes vēlāk centra aizsargi kārtējo reizi neizsekoja līdzi pāris ātrām piespēlēm, pēc kurām pie otrā vārtu guvuma tika Dabūrs. Rezultāts pēc pirmā puslaika – 3:1 Izraēlas labā.

Otrā puslaika pirmajā pusē Roberts Savaļnieks norībināja pretinieku vārtu stabu, izpildot soda sitienu. Vārtu gūšanas iespējas turpināja rasties arī pie Latvijas izlases vārtiem. Divreiz Zahavi un Dabūrs patraucēja viens otram ļoti parocīgās situācijās, bet glābēja lomā turpināja iejusties Šteinbors, kurš gan atvairīja Dabūra raidījumu no pāris metriem, gan skāra bumbu pēc Zahavi soda sitiena, tai pēc tam atsitoties pret vārtu pārliktni.

Spēles rezultāts otrajā puslaikā gan palika nemainīgs, Latvijas izlasei tādējādi piedzīvojot astoto zaudējumu astoņās spēlēs.

G apakšgrupā pirmo pozīciju ar 19 punktiem astoņās spēlēs ieņem Polija, bet tai ar 16 punktiem seko Austrija. Izraēla, Slovēnija un Ziemeļmaķedonija guvusi pa 11 punktiem, bet joprojām bešā palikusi ir Latvija.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!