Latvijas jauktā kērlinga izlase otrdien pasaules čempionātā Skotijas pilsētā Aberdīnā izspēlēja piekto no septiņām grupas spēlēm, piedzīvojot zaudējumu ar 3:7 pret Ungārijas izlasi.

Spraiga cīņa ar grupas vienu no favorītēm norisinājās līdz pat spēles vidum, kad pēc četriem endiem uz tablo bija neizšķirts rezultāts 2:2. Piektajā endā ungāri ar pēdējo akmeni guva trīs punktus un septītajā endā vēl divus, ko Latvijas izlasei neizdevās atspēlēt, zaudējot arī šo maču ar rezultātu 3:7.

Līdz ar to visas cerības izkļūt no apakšgrupas ir zaudētas. Paralēli šai spēlei norisinājās cīņa starp ASV un Zviedriju, kur ar 8:3 pārāki bija amerikāņi. Šī uzvara viņiem ļāva ieņemt dalītu pirmo vietu grupā ar Ungāriju. Tiesa gan Spānija ir aizvadījusi divas spēles mazāk un vēl nav zaudējusi ne reizi.

Nākamā spēle Latvijas izlasei paredzēta trešdien, tiekoties tieši ar Spānijas valstsvienību.

Pēc piecām spēļu kārtām C apakšgrupā Latvijas izlase nav izcīnījusi ne uzvaras un ieņem pēdējo, astoto vietu. Izlase pēdējo spēli aizvadīs ceturtdien, kad tā tiksies ar pagaidām septīto vietu ieņēmušo Brazīlijas valstsvienību, kas zaudējusi visās trijās aizvadītajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!