Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Ronalds Ķēniņš otrdien guva uzvaras vārtus Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas sestās kārtas spēlē, palīdzēdams Šveices komandai "Laussane" svinēt uzvaru.

Lozannas hokejisti mājās ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) pārspēja Čehijas čempioni Tršinecas "Ocelārži", kuras rindās ar rezultatīvu piespēli atzīmējās aizsargs Guntis Galviņš.

"Laussane" iekļuva izslēgšanas turnīrā, bet "Ocelārži" līdz ar zaudējumu atvadījās no izredzēm uz "play-off".

Ķēniņš vārtus guva trešā perioda devītajā minūtē, kad panāca 4:2. Viņš šajā mačā uz ledus pavadīja 16 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem, tika pie divām soda minūtēm un pozitīva lietderības koeficienta +1.

Tikmēr Galviņš 15 minūtēs un 28 sekundēs pa vārtiem meta vienu reizi un tika pie neitrālas lietderības.

Apakšgrupā ar 12 punktiem sešos mačos uzvarēja "Laussane", otrā ar deviņiem punktiem bija Baltkrievijas vienība Minskas "Junostj", trešo vietu ar astoņiem punktiem ieņēma "Ocelārži", bet ceturtā ar septiņiem punktiem bija Somijas komanda Lahti "Pelicans".

Grupu kārtā 32 klubi ir salozēti astoņās apakšgrupās, bet pēc tam 16 labākās vienības iekļūst "play-off" sacensībās. Pirmajās trijās izslēgšanas turnīra kārtās labākos nosaka divu maču summā, bet finālā tiek aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Iepriekšējā sezonā par čempioni trešo reizi vēsturē tika kronēts Zviedrijas klubs Gēteborgas "Frolunda Indians", kas finālā ar 3:1 uzvarēja Vācijas vienību Minhenes "Red Bulls".

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!