Foto: Publicitātes attēli
Kompānija "Orkla Latvija" investējusi 800 000 eiro jaunas krāsns iegādē, kas paredzēta vafeļu plākšņu cepšanai, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Vafeļu plāksnes izmanto, lai ražotu "Laimas" vafeļu konfektes un "Selgas" vafeles, kā arī vafeļu tortes.

Ieguldījums ražotnes attīstībā, iegādājoties modernu vafeļu cepšanas krāsni, veicina konkurētspēju un palielina ražošanas kapacitāti, kā arī samazina energoresursu patēriņu.

"Orkla Latvija" ražotnēs gadā tiek saražotas vairāk nekā 1 290 tonnas "Laimas" vafeļu konfekšu, "Selgas" vafeļu un vafeļu toršu.

"Mēs turpinām uzlabot mūsu ražošanas procesus, lai sasniegtu labāko kvalitātes un efektivitātes sinerģiju "Orkla Latvija" ražotnēs. Uzstādot jaunu, energoefektīvu vafeļu cepšanas krāsni, tiek radītas jaunas iespējas tālākai attīstībai un izaugsmei, kā arī uzlabojumi ražošanos procesos palīdz mums kļūt ilgtspējīgākiem, samazinot ietekmi uz vidi. Katrs no mūsu investīciju projektiem ir rūpīgi pārdomāts ilgtermiņa plāns ilgtspējīgas ražošanas attīstībai Latvijā," uzsver "Orkla Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

"Orkla Latvija" mātes uzņēmums "Orkla" ir pieņēmis lēmumu grupas ietvaros nostiprināt cepumu ražošanu un būvēt jaunu ražotni Latvijā, Ādažos, blakus jaunajai "Laimas" ražotnei.

Tā specializēsies tikai cepumu un vafeļu ražošanā un būs lielākā šāda veida ražotne Baltijas valstīs un Skandināvijā.

Šīs būs pēdējos gados lielākās investīcijas Latvijas pārtikas ražošanas nozarē, kas radīs vismaz 200 jaunas darba vietas. Plānots, ka jaunā ražotne sāks darbu 2022. gada nogalē.

"Orkla Latvija" ir organizācija, kas apvieno divus uzņēmumus – SIA "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" un SIA "Orkla Foods Latvija", kuru kopējais apgrozījums 2018. gadā bija 116,1 miljons eiro.

"Orkla Latvija" pārstāv tādus Latvijā iemīļotus zīmolus kā "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "Taffel the Original Snacks", "Pedro", "Spilva", "Gutta", "Everest", "Latplanta", "Abba" un citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!