Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko sestdien sasniedza finālu Luksemburgas WTA "International" turnīrā, ar rezultātu 3-6, 6-3, 6-2 pārspējot Krievijas tenisisti Annu Bļinkovu.

Pirms nedēļas Ostapenko spēlēja Lincas WTA turnīra finālā, kur sīvā cīņā piekāpās talantīgajai ASV tenisistei Koko Gofai.

Pirmajā setā Ostapenko ātri nonāca iedzinējos ar breika deficītu, un turpinājumā Bļinkova spēlēja pārliecinoši un izvirzījās vadībā ar 6-3. Latvijas tenisiste otrajā setā spēja sakārtot savu spēli, izvirzījās vadībā ar 4-1, un arī spēja breika pārsvaru nosargāt līdz seta beigām.

Izšķirošajā, trešajā, geimā Ostapenko uzreiz lauza pretinieces servi, bet vēlāk viņa vēlreiz uzvarēja pretinieces serves geimu un panāca jau 5-1. Šādu pārsvaru Latvijas tenisiste neizlaida no savām rokām un guva uzvaru.

Par fināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 180 WTA vienspēļu ranga punktus. Viņai ar Bļinkovu šī bija pirmā tikšanās WTA turē. WTA rangā Ostapenko atrodama 63. vietā, bet Bļinkova ierindojas 66. pozīcijā un šajās sacensībās izlikta ar astoto numuru.

Finālā šī mača uzvarētāja tiksies ar vācieti Jūliju Gērgesu (WTA 26.) vai Kazahstānas tenisisti Jeļenu Ribakinu (WTA 43.).

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!