Foto: AFP/Scanpix/LETA
"Barcelona" komanda Spānijas futbola čempionātā uzvarēja viesos, pateicoties Lionela Mesi, Luisa Svaresa un Antuāna Grīzmana vārtiem, un par punktu apsteidza Madrides "Real" cīņā par līderpozīciju turnīra tabulā.

"Barcelona" viesos ar 3:0 (1:0) pieveica turnīra tabulas lejasdaļas komandu "Eibar".

Vārtus guva Mesi, Svaress un Grīzmans.

Rezultātu 13.minūtē pēc iziešanas vienam pret vienu pretuzbrukumā pret mājinieku vārtsargu serbu Marko Dmitroviču pēc teicamas tautieša Klemēna Longlē piespēles atklāja Grīzmans. 58.minūtē Barselonas uzbrucēju trio sajauca galvu mājinieku aizsardzībai, Grīzmana soda laukumā spēlēto bumbu vārtos raidot Mesi - 2:0. Savukārt astoņas minūtes vēlāk jau Svaress bija precīzs, noformējot galarezultātu 3:0. Viņš un Mesi izskrēja divatā pret mājinieku vārtsargu, Mesi varēja pats sist, taču viņš piespēlēja pa kreisi komandasbiedram, kuram atlika vien iesist tukšos vārtos.

Uz spēli barselonieši nekārtību Katalonijā dēļ nedevās ar lidmašiņu caur Elpratas lidostu, bet deva priekšroku 589 kilometrus garam braucienam līdz basku zemei autobusā.

Šī bija kluba piektā uzvara visos turnīros kopā, nedaudz aizmirstot par vājo sezonas sākumu, rezultātiem uzlabojoties līdz ar Mesi atgriešanos laukumā pēc savainojuma sadziedēšanas. Savukārt Grīzmanam šie bija ceturtie vārti Barselonas kluba rindās pēc pārnākšanas vasarā no Madrides "Atletico".

Tāpat sezonas pirmā iziešana laukumā tā bija francūzim Samuelam Umtiti, kurš ārstēja pēdas savainojumu un spēlēja diskvalificētā Žerāra Pikē vietā.

Vienīgā nepatīkamā ziņa "Barcelona" komandas nometnē bija Serhi Roberto kreisā ceļa savainojums pirmajā puslaikā.

Visu spēles laiku viesu līdzjutēji izkliedza saukļus, kas veltīti deviņu Katalonijas aktīvistu atbalstam, kuri pagājušajā nedēļā tika apcietināti par 2017.gada Katalonijas neatkarības centieniem.

Tikmēr citā spēlē Madrides "Atletico" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar "Valencia".

Madridiešu vienīgos vārtus, realizējot "pendeli" 36.minūtē, guva Djego Kosta, bet viesu rindās 82.minūtē izcēlās Daniels Pareho.

Savukārt piektdienas vienīgajā spēlē "Granada" savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja "Osasuna".

Uzvaras vārtus "Granada" klubā guva Domingus Duarte.

Spānijas čempionātā ar 19 punktiem deviņās spēlēs pirmo vietu ieņem "Barcelona", par punktu un arī vienu spēli mazāk ir otrajā pozīcijā esošajai Madrides "Real", bet trijnieku noslēdz "Granada" ar 17 punktiem deviņos dueļos. "Atletico" ar 16 punktiem ir ceturtā, bet labāko piecinieku noslēdz Sansevastjanas "Real Sociedad".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!