Foto: Shutterstock kolāža
Mednieku desiņas ir daudzu iecienīta izvēle reizēs, kad gribas kārtīgi piesiet dūšu, bet nav vēlmes klapēt karbonādes, cept kotletes vai stundām ilgi vārīt gaļu. Par šī produkta popularitāti liecina tas, ka mednieku desiņas ir atrodamas teju katra nozares ražotāja sortimentā. Tās var gan apcept kraukšķīgas, gan izvārīt sulīgas un izmantot dažādu gardu ēdienu pagatavošanai. Lūk, 14 ņammīgas receptes no "Tasty" pūra lādes.

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā desiņas izmantot ātrām "slinkajām" vakariņām – saliec tās uz cepešplāts pamīšus ar kartupeļiem, sīpoliem, burkāniem, ķiplokiem, papriku, ķirbja gabaliņiem – vari izmantot visus dārzeņus, kas vien atrodami mājās - pārkaisi ar sāli, pipariem, pārslaki ar eļļu un šauj sakarsētā krāsnī uz 30-35 minūtēm. Pasniegšanai vislabāk noderēs vēsa, atsvaidzinoša ķiploku mērcīte uz krējuma vai bezpiedevu jogurta bāzes.

Mednieku desiņas vari izmantot arī dažādu zupu pagatavošanai, receptē gaļu aizstājot ar šo ātri pagatavojamo produktu. Šādi varēsi izvairīties no stundām ilgas buljona vārīšanas – zupas katliņā uzkarsē eļļu, apcep desu ripulīšus, pievienojot arī kādu sakapātu sīpolu un ķiploka daiviņu, tad liec klāt sasmalcinātus dārzeņus, kas paredzēti receptē, pākšaugus, graudaugus un pārējās sastāvdaļas, pārlej visu ar elektriskajā tējkannā uzvārītu ūdeni un vāri, līdz dārzeņi mīksti – minūtes 15-20.

Mazāk zināms, bet ne mazāk garšīgs mednieku desiņu pielietojums ir dažādi salāti. Izmēģini kaut vai, piemēram, rasolā ierasto desu aizstāt ar mednieku desiņām un šie salāti iegūs pavisam jaunu garšu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!