Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pasaules rallija čempionāta (WRC) šīs sezonas uzvarētājs Ots Tanaks no Igaunijas no "Toyota" komandas pārgājis uz "Hyundai".

Līgums ar 32 gadus veco igauni noslēgts uz divām sezonām.

Nākamajā sezonā viņa komandas biedrs būs viens no šī gada lielākajiem konkurentiem, beļģis Tjerī Nevils, bet ar trešo "Hyundai" spēkratu startēs spānis Dani Sordo un titulētais francūzis Sebastjens Lēbs.

"Jūtos pagodināts, pievienojoties komandai vienā no saviem karjeras spožākajiem mirkļiem. Ļoti cienu "Hyundai" komandu par tās panākumiem, neskaitāmas sezonas esam cīnījušies plecu pie pleca," komanda citē Tanaka teikto.

Pēdējos divus gadus Tenaks pārstāv "Toyota" komandu, bet pirms tam viņš brauca "M-Sport" un DMACK vienībās. Kopš 2017.gada viņa stūrmanis ir Martins Jerveoja.

Jau ziņots, ka Igaunijas pilots Tanaks ar stūrmani Jerveoju svētdien izcīnīja savai valstij vēsturisku WRC čempiontitulu.

Ar Igaunijai pirmo WRC titulu viņš pārtrauca Francijas autosportistu 15 gadus ilgušo dominanci.

Tanaks, kurš oktobra vidū svinēja savu 32.dzimšanas dienu, iepriekšējās divas sezonas kopvērtējumā bija trešais. WRC savu laimi iemēģinājuši vairāki igauņi, bet pirms Tanaka lielākos panākumus guva Marko Mertins, kurš uzvarēja piecos rallijos un 2004.gadā kopvērtējumā bija trešais.

Ožjē ir iepriekšējo sešu gadu čempions, bet kopumā Francijas piloti bija dominējuši jau kopš 2004.gada, kad deviņus titulus pēc kārtas izcīnīja viņa slavenais tautietis Lēbs.

Līdz čempionāta beigām palicis vairs tikai viens posms, nākamajām sacensībām notiekot pēc divām nedēļām Austrālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!