Jaunā gada sākums, atvaļinājuma vai vasaras tuvums, gatavošanās nozīmīgam pasākumam – tie ir tikai daži no gadījumiem, kad daudzi apņemas dzīvot veselīgāk, vairāk sportot un atbrīvoties no kāda lieka kilograma. Tomēr bieži rezultāts ir īslaicīgs un ātri vien atgriežamies pie vecajiem ieradumiem. Kāpēc tā un cik nozīmīgs veselīgākai un aktīvākai dzīvei ir pareizi izvirzīts mērķis kopā ar fiziskās sagatavotības un fitnesa treneri Miku Embrektu skaidrojām raidījumā ""Viņa" skaidro".

Embrekts norāda, ka netrūkst cilvēku, kas sporto, un tas vērtējams pozitīvi, jo fiziskās aktivitātes uzlabo dzīves kvalitāti, stiprina kaulus un imūnsistēmu. Tiesa, fiziskās aktivitātes varētu būt mērķtiecīgākas, sabalansētākas un labāk plānotas. Treneris uzsver, ka pareiza mērķa izvirzīšana ir ļoti būtiska, lai kustība kļūtu par ikviena cilvēka ikdienu. Uz jautājumu par to, vai tā ir problēma, ka cilvēki mēdz sportot tikai tāpēc, lai sasniegtu noteiktu uz svariem vai spogulī ieraugāmu rezultātu, treneris atbild: "Lielāka problēma ir tā, ja viņam nav mērķa – viņš staigā uz nekonkrētiem treniņiem, nekonkrētās dienās, neplāno arī atjaunošanās līdzekļus, piemēram, uzturu un miegu."

Gadījumā, kad fiziskās aktivitātes netiek plānotas vienlaikus ar uzturu un miegu, rodas haoss un ķermenim pret kustību patika var arī nerasties. Mērķi var būt ļoti dažādi, bet jebkurā gadījumā ir svarīgi neaizmirst, kāpēc cilvēks dara to, ko viņš dara. Tāpat jāpatur prātā, ka fiziskajām aktivitātēm ir jāsniedz labsajūta un jāpalīdz justies labāk.

Runājot par to, kādus treniņus un kustību veidus izvēlēties, Embrekts uzsver, ka ķermenim ir nepieciešama dažādība, tāpēc aizrauties, piemēram, tikai ar spēka vingrinājumiem nebūtu ieteicams. Turklāt, runājot par aktīvu dzīvesveidu un kustību ikdienā, cilvēki nereti aizmirst, ka sporta zāle nav vienīgā iespēja un veids, kā uzlabot savu veselību. Skriešana, pastaigas, peldēšanās, dejošana, braukšana ar velosipēdu – tās ir tikai dažas no aktivitātēm, kas var palīdzēt justies labāk. Ja cilvēks visu dienu ir kustībā, viņam ir nepieciešama arī atpūta un treniņš pēc garas darba dienas var būt lieks.

Vairāk par to, kā sākt kustēties, dzīvot veselīgāk, izvirzīt un sasniegt savus mērķus, skaties raidījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!