Svētdien, 10. novembrī, Rumbulas lidlaukā, Rīgā, notika sadursme starp BMW un "Audi" automobili. Kā redzams aculiecinieku publicētajā video, sadursme notikusi diezgan lielā braukšanas ātrumā, kā rezultātā BMW spēkrats "Audi" automobilim nodauzīja visu virsbūves priekšdaļu.

Rumbulas lidlauks, neskatoties uz to, ka formāli tas ir koplietošanas ceļš – Lidlauka iela – piesaista trakulīgus jauniešus ar veciem automobiļiem. Ja naktīs tur notiek nelegālas dragreisa sacensības, tad pa dienu turp dodas vienkārši ar auto ālēties kārie. Tieši tā notika arī svētdien – BMW 5. sērijas sedana vadītājs brauca ar akseleratora pedāli grīdā pa lidlauka taisni, kamēr "Audi" vadītājs veica apgriešanās manevru visā lidlauka platumā.

Kā redzams video, "Audi" vadītājs neredzēja, ka pa lidlauku lielā ātrumā traucas BMW, tādēļ savu uzsākto manevru turpināja. Savukārt BMW paspēja nospiest bremzes pedāli tikai īsi pirms sadursmes, acīmredzot nenojaušot, ka "Audi" vadītājs viņu nav pamanījis.

Valsts policija (VP) izsaukumu uz Lidlauka ielu saņēma ap pulksten 14.30. Vienam no automašīnas vadītājiem izelpā tika konstatētas 2,5 promiles alkohola, portālu "Delfi" informēja VP. Ir uzsākta administratīvā lietvedība. Policija skaidro notikušā apstākļus.

Sadursmē cietušo nav.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!