Foto: Publicitātes foto
Pēc piecu gadu pārtraukuma uzvaru Ziemeļeiropas čempionātā sporta dejās izcīnījusi Latvijas komanda, kas Oslo notikušajās sacensībās spraigā konkurencē izrādījās pārāka par citām deviņām valstīm. No visām grupām un abām deju programmām Latvijas pāriem izdevās iegūt septiņas godalgotas vietas, no kurām divas bija uzvaras, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Ziemeļeiropas čempionātā, kur bez Latvijas pārstāvjiem sacentās arī Somijas, Zviedrijas, Islandes, Norvēģijas, Dānijas, Vācijas, Polijas, Lietuvas un Igaunijas dejotāji, Latvijas komanda allaž ir iekļuvusi labāko trijniekā. Turklāt šogad Ziemeļeiropas čempionāts latviešiem izvērtās īpaši veiksmīgs, jo izdevās atkārtot 2014.gadā Somijā gūto panākumu un izcīnīt uzvaru.

Pieaugušo grupā Latīņamerikas (LA) dejās, piekāpjoties tikai dāņiem, otro vietu 35 pāru vidū izcīnīja šī gada Latvijas čempionāta uzvarētāji Vicencs Torremade un Megija Morīte. Viņi atkārtoja Eiropas kausa finālistu Maksima Kravčenko un Paulas Kukutes 2018.gadā paveikto, kuriem šogad negaidīti nācās samierināties ar 7.vietu. Jauniešu grupā (16-18 g.) ar vērtīgu punktu bagāžu izcēlās pasaules čempionāta pusfinālisti Andrejs Griņēvičs/Kornēlija Dobrovoļskite, kuri vairāk nekā 30 pāru konkurencē iekļuva finālā abās deju programmās. Standartdejās (ST) Andrejs ar Kornēliju aiz pasaules ceturtā pāra no Lietuvas izcīnīja otro vietu, bet LA dejās viņi ierindojās tūdaļ aiz trijnieka 4.vietā. Finālā LA dejās jauniešiem arī iekļuva un 7.vietā ierindojās Artūrs Kotovs./Anastasija Ļečebrina.

Junioriem II (14-15.g.) 20 pāru konkurencē mūsu valsts tika pie divām uzvarām. ST dejās pagājušā gada Artūra Bieles/Marijas Kravčukas panākumu atkārtoja un ļoti spraigā cīņā ar vēl trīs pāriem 1.vietu izcīnīja Roberts Punka/Karīna Kārkliņa, kuri ieņēma 4.vietu LA dejās. ST dejās mūsu valstij dubultuzvaru nodrošināja otro vietu ieguvušie Endijs Milbergs/Dana Jerumane. LA dejās Latvijai otro uzvaru atnesa galvenie favorīti un pasaules čempionāta 8.vietas ieguvēji Alans Orda/Amanda Aksenoka, kuriem negaidīti sīksti sanāca spēkoties ar pasaules čempionāta 40.vietas ieguvējiem no Lietuvas. Lai arī jaunākajā junioru grupā (12-13 g.) godalgas netika iegūtas, tomēr bez fināla vietām mūsu pāri nepalika. LA dejās 5.rezultātu uzrādīja Valters Ragovskis/Marta Saleniece, bet ST dejās fināla sešinieku noslēdza Klāvs Kokins/Keita Dimante.

Tikmēr Senioriem abās programmās Latvijas pāriem izdevās iekļūt trijniekā. ST dejās, apsteidzot 17 konkurentus, trešo vietu izcīnīja Gatis un Jūlija Simsoni, bet LA dejās to pašu 11 pāru konkurencē atkārtoja Sergejs un Kristīne Latņikovi. Finālā LA dejās iekļuva un 5.vietu ieguva Ingus Stauģis un Jeļena Doņina.

Šajā nedēļas nogalē no 13.-15.decembrī Rīgā norisinās Starptautiskais sporta deju festivāls "Baltic Grand Prix", kura ietvaros 14.decembrī juniori sacentīsies pasaules čempionātā ST dejās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!