Foto: Publicitātes attēli
Ziemassvētku un Jaunā gada sagaidīšanas laiks šogad mūs lutinās ar vairākām brīvdienām. Plānojot nedēļas nogali vai svētku atpūtu, ir vērts apmeklēt tepat kaimiņos esošo Tallinu ar tās brīnišķīgo Ziemassvētku tirdziņu, plašo kultūras vietu klāstu un ēdienu piedāvājumu. Lai padarītu apmeklējumu vieglāku un aizraujošāku, piedāvājam piecas vietas, kuras nevajadzētu palaist garām šajā vienlaikus inovatīvajā un noslēpumainajā viduslaiku pilsētā ziemeļos. Un pats labākais – tās visas atrodas pastaigas attālumā viena no otras!

Izzini jūrniecības vēsturi tornī "Resnā Margarēta"

Nesen atjaunotais muzejs un apmeklētāju centrs "Resnā Margarēta" atrodas vienā no viduslaiku torņiem vecpilsētā. Muzejs savus apmeklētājus pārsteidz ar jauno izstādes pērli – 700 gadus veco viduslaiku kuģa vraku. Jaunā pastāvīgā ekspozīcija mūsdienīgi gaišajā interjerā stāsta par Igaunijas jūrniecības vēsturi no viduslaikiem līdz pat mūsdienu kruīza ceļojumiem. Izmēģini muzeja 70 digitālos un praktiskos risinājumus, kā arī apskati 70 dažādus kuģu modeļus. Plašāk lasi te.

Foto: Publicitātes attēli

Izbaudi mākslu laikmetīgās fotogrāfijas centrā "Fotografiska"

"Fotografiska" ir starptautiski atzīts pasaules klases fotomākslas centrs, kura pirmsākumi meklējami Stokholmā. Tā ir mājīga satikšanās vieta dizaina, mūzikas un ēdiena baudītājiem. Muzejs piedāvā iedvesmojošas izstādes visa veida mākslas cienītājiem no visā pasaulē pazīstamiem māksliniekiem.

Foto: Publicitātes attēli

Atklāj jūrnieku noslēpumus izstādē Hidroplānu ostā

Hidroplānu osta piedāvā neaizmirstamu un interaktīvu pieredzi. Tur var ne tikai izpētīt autentisku 30. gadu zemūdeni "Lembit", bet arī vēl līdz 2020. gada 19. janvārim paspēt izbaudīt Nīderlandes multimediju mākslinieka Saskia Bodekes izstādi "Sex & the Sea". Šī mākslinieciskā instalācija par jūrnieku kaislībām un ilgām ļauj piedzīvot noslēpumaino un neizdibināmo jūrnieku brīvību.

Foto: Publicitātes attēli

Piedzīvo patiesu kultūru "Kai" mākslas centrā

"Kai" mākslas centrs, kas atrodas jūras krastā Noblesneras ostas kompleksā, piedāvā aizraujošu reģionālās vēstures, laikmetīgās arhitektūras, modernās mākslas un kultūras daudzveidību. Apmeklētājus sagaida aizraujošas, domu rosinošas izstādes un māksla, kā arī kino programma ar vērtīgām pasaules filmām.

Foto: Publicitātes attēli

Gūsti neaizmirstamu pieredzi "Proto"atklāšanas rūpnīcā

Pastaiga okeāna dibenā, brīnummašīnas, pasaulē pirmais auto, lokomotīve un gaisa balons – tas viss un vēl vairāk tevi aizvedīs interaktīvā fantāziju pasaulē. "Proto" atklāšanas rūpnīcā piedzīvojumi garantēti gan lieliem, gan maziem. Slepenajā zemūdeņu rūpnīcā var redzēt neticamus prototipus, kas ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību – virtuālo realitāti un interaktīvajiem risinājumiem –atdzīvojas acu priekšā. Plašāk lasi te.

Foto: Visitestonia.com
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!