Foto: K. Ernits/ Visitestonia.com
Ja plāno doties izlūkos uz Igauniju, valsts ziemeļos, aptuveni 160 kilometru attālumā no Tallinas, atrodas varenais Valastes ūdenskritums ("Valaste juga"), kas ir apmeklēšanas vērts.

Valastes ūdenskritums atrodas gleznainā vietā – Ontikas stāvkrastā. Kas būtiski, blakus atrodas arī Somu līcis, kas noteikti apburs.

Pats ūdenskritums ir 30 metrus augsts un veļas pār klinšaino sienu, skaidrots oficiālajā ceļvedī "Visit Esotnia". Lai gan mākslīgi veidots, tas ieguvis titulu kā ne tikai Igaunijas augstākais ūdenskritums, bet varenākais visā Baltijā.

2018. gadā aktīvi norisinājās darbi pie skatu platformu un kāpņu sistēmas atjaunošanas. Kā "Tūrisma Gids" jau skaidroja, iepriekšējā pastaigu taka ar skatu platformu, kas veda uz Valastes ūdenskritumu, bija celta 1999. gadā un drošības apsvērumu dēļ 2010. gadā tika slēgta. Tagad ikviens var doties iepazīt šo ūdenskritumu pa atjaunotām koka laipām, kāpnēm un uzkavēties platformās.
Foto: K. Ernits/ Visitestonia.com

Vispievilcīgākais ūdenskritums ir pavasarī un plūdu laikā, kad ūdens šaltis ir īpaši iespaidīgas, tomēr savs šarms šai vietai ir arī ziemas mēnešos, kad jūras aukstie vēji ar ūdens šļakatām parūpējušies par ledus skulptūrām kokos.

Foto: Maris Juuse/Visitestonia.com
Protams, Igaunijā ir arī citas skaistas vietas, ko vērts apciemot. Ja meklē idejas šīs kaimiņvalsts apceļošanai, lūkojies šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!