Foto: Eesti Päevaleht

Sestdien, 11. janvārī, uz šosejas Igaunijas salā Sāremā notika traģiska autoavārija, kā rezultātā dzīvību zaudēja vienas ģimenes trīs sievietes. Ceļu satiksmes negadījumu izraisīja autovadītājs, kurš pie stūres bija sēdies reibumā. Gan avārijas vaininieks, gan grūtniece no cietušā auto nogādāti slimnīcā.

Negadījums notika sestdien ap pulksten 14.45, pēc kā policija saņēma izsaukumu uz negadījuma vietu, kur bija notikusi sadursme starp "Audi" un "Volvo" markas automobiļiem.

34 gadus vecais vīrietis ar "Audi" pārgalvīgi apdzinis citus transportlīdzekļus, kamēr "Volvo" gaidīja pagriezienu uz ceļu pa kreisi. Uzsākot šo manevru, "Audi" lielā ātruma ietriecies "Volvo" sānos, kā rezultātā spēkrati tika aizmesti katrs uz savu ceļa pusi.

Negadījumā bojā gāja 27 gadus vecā "Volvo" autovadītāja, viņas 58 gadus vecā māte un tikai astoņus mēnešus vecā meita. Avārijā izdzīvoja tikai 37 gadus vecā autovadītājas māsa, kura ir stāvoklī – viņa tika nogādā slimnīcā un šobrīd cīnās par savu dzīvību. Uz to pašu slimnīcu tika nogādāts arī avāriju izraisījušais dzērājšoferis.

"Aptuveni desmit kilometrus pirms negadījuma vietas patrulējušie policisti ar radaru fiksējuši jau minēto "Audi", kas traucies ar 138 km/h. Policisti ar dienesta mikroautobusu mēģinājuši viņu noķert, bet drīz vien viņu pazaudējuši no sava redzesloka. Viņi pat nepaspēja viņam dot signālu par nepieciešamību apstāties," medijiem komentāru sniedzis vietējās policijas pārstāvis.

Policisti par ātri braucošo "Audi" nodevuši informāciju kolēģiem, tomēr tie neko nepaspēja izdarīt, jo tūlīt pēc tam arī joņojošais autovadītājs bija izraisījis traģisko avāriju.

"Precīzu atbildi uz to, vai 34 gadus vecais autovadītājs bija reibumā, sniegs ekspertīze. Tomēr pēc mediķu provizoriskā vērtējuma – bija," norāda policijas pārstāvis, piebilstot, ka šis autovadītājs jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā ar dažādiem pārkāpumiem. Pēc provizoriskas informācijas, avārijas izraisītājs bijis 3,7 promiļu alkohola reibumā.

Kā noskaidrojis izdevums "Eesti Päevaleht", avāriju izraisījušais 34 gadus vecais vīrietis ir Sāremā iedzīvotājs Andress Reinarts, kurš šeit gan viesojoties salīdzinoši reti, jo ir šoferis - tālbraucējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!