Foto: Publicitātes foto

"Porsche" pievieno sporta automobiļu saimei divus izteikti sportiskus modeļus ar vidū novietotu motoru – "718 Cayman GTS 4.0" un "718 Boxster GTS 4.0". Jaunos divvietīgos automobiļus darbina tas pats 400 ZS jaudīgais četrlitru, sešcilindru opozītmotors, kas tiek izmantots "718 Spyder" un "718 Cayman GT4".

Sprintu no vietas līdz 100 km/h šīs modifikācijas "Porsche" ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu paveic 4,5 sekundēs un maksimāli sasniedz 293 km/h.

Ar standartaprīkojumā uzstādīto "Porsche" aktīvās piekares pārvaldības (PASM) sporta piekari, kā arī par 20 milimetriem pazemināto klīrensu un "Porsche" griezes momenta vektorēšanu (PTV) ar mehānisku pašbloķēšanās aizmugurējo diferenciāli "GTS" jaunā paaudze sola līdzsvaru starp dinamisku vadāmību un ikdienas komfortu.

Standartaprīkojumā uzstādītā "Sport Chrono" pakotne ar atjaunināto lietotni "Porsche Track Precision" arī paspilgtina sporta automobiļu ar vidū novietotu motoru sportisko raksturu. Melni kontrastējošie noformējuma elementi un tumšs "Alcantara" salons veido "GTS" modeļiem tipiskus akcentus.

Tāpat kā modeļos "718 Spyder" un "718 Cayman GT4" jaudīgais četrlitru motors izceļas ar sevišķu efektivitāti. Automobiļu efektivitāti paaugstina arī adaptīvā cilindru vadība, kas pie mazām slodzēm pārmaiņus izslēdz vienu no divām cilindru rindām, tiešā degvielas iesmidzināšana ar pjezosprauslām un mainīga ieplūdes sistēma.

Tāpat "GTS" motors atstāj iespaidu ar milzīgajām jaudas rezervēm un tūlītējās reakcijas raksturlielumiem. Tas bez pūlēm sasniedz 7 800 apgriezienu minūtē, un ar standartaprīkojumā uzstādīto sporta izplūdes sistēmu ar dinamisku amortizatoru vadību tam piemīt arī sešcilindru opozītmotora sulīgās skaņas akustiskās priekšrocības.

Sporta automobiļiem ar vidū novietotu motoru ir uzstādīti 20 collu vieglmetāla riteņu diski melnā krāsā ar atlasa spīdumu. Uzlaboto bremžu sistēmu ar perforētiem diskiem un sarkanām skavām ietver augstas veiktspējas riepas (235/35 ZR 20 priekšā un 265/35 ZR 20 aizmugurē). Papildaprīkojumā ir pieejamas "Porsche" keramikas kompozītmateriāla bremzes (PCCB).

"718 Cayman GTS 4.0" bāzes modeļa cena ir 68 300 eiro (bez PVN), savukārt "718 Boxster GTS 4.0" maksās 70 tūkstošus eiro (bez PVN). Abi modeļi būs pieejami no marta beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!