Foto: DELFI Aculiecinieks

Ja pagājušonedēļ plašas diskusijas izraisīja švītīgs "Mercedes-Benz GLE Coupe" apvidnieks ar pilnīgi "plikām" riepām, tad šonedēļ kāds aculiecinieks iesūtījis fotogrāfiju, ka arī BMW braucēji mēdz grēkot un ielās dodas ar riepām jau bez protektora.

Aculiecinieks iemūžinājis no 2003. līdz 2010. gadam ražoto BMW 5. sērijas universāli (E61 – rūpnīcas indekss), kam ir ziemas riepas, bet to protektors jau ir pilnībā nodilis. Jau pie iepriekšējās reportāžas netrūka komentāru "kāda ziema, tādas riepas", tomēr jāatzīmē, ka riepu protektors nepieciešams ne tikai braukšanai pa sniegu, tas arī mazina akvaplanēšanas risku, braucot slapjā laikā.

Periodā no 1. decembra līdz 1. martam vieglajiem automobiļiem jābūt aprīkotiem ar ziemas riepām, kā protektora dziļums ir vismaz četri milimetri.

Sods par braukšanu ar noteikumiem neatbilstošām riepām ir 30 eiro.

Sūtiet savas reportāžas un par mēneša labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti no "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām e-pastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!