Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 29. janvārī, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un Valsts policijas (VP) rīkotajā transportlīdzekļu tehniskās pārbaudes reidā Bauskā tika apturēta "Mercedes-Benz" luksusa kupeja ar pilnībā "plikām" vasaras riepām.

Ņemot vērā, ka šādas riepas būtiski apdraud ceļu satiksmes drošību, lepnajam 2000. gadu sākuma "Mercedes-Benz CL" (S-klases limuzīna kupejas versija) tika anulēta tehniskā apskate un noņemtas transportlīdzekļa reģistrācijas numurzīmes. Šāds spēkrats vairs nedrīkst piedalīties satiksmē, tādēļ tas tālāk tika nogādāts ar īpašnieka izsaukto autoevakuatoru.

Šādos VP un CSDD kopīgi rīkotajos reidos, ja transportlīdzeklim tiek konstatēti tādi bojājumi, kas apdraud ceļu satiksmes drošību (tehniskajā apskatē atbilst 3. vērtējumam), tā tālāka piedalīšanās ceļu satiksmē ir aizliegta. Šādā gadījumā inspektors aiztur transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurzīmes un anulē atļauju piedalīties ceļu satiksmē. To var atgūt, tikai saremontējot transportlīdzekli un veicot tā pārbaudi tehniskās apskates stacijā.

Periodā no 1. decembra līdz 1. martam automobilim jābūt aprīkotam ar ziemas riepām, kuru protektora dziļums ir vismaz četri milimetri. Sods par braukšanu ar noteikumiem neatbilstošām riepām ir 30 eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!