Šajā nedēļas nogalē rallija pilots Reinis Nitišs kopā ar stūrmani Andri Mālnieku startēja Somijas rallija čempionāta posmā "SM Vaakuna Ralli Mikkeli". Tomēr jau trešajā ātrumposmā ekipāža piedzīvoja avāriju un pēc ietriekšanās kokā bija spiesta izstāties.

"Pirmos ātrumposmus mēģinājām braukt piesardzīgi, jo, lai arī esam nobraukuši daudzus kilometrus testos, sacensību režīmā viss ir citādi. Uz ceļiem ir rises, kas iepazīšanās laikā nebija, turklāt arī šī konkrētā rallija ceļi ir sarežģītākie, pa kādiem man līdz šim nācies braukt," komentē Nitišs.

"Šķita jau, ka sākam aprast ar mašīnu un ceļiem, kā arī atrast labu braukšanas ritmu, lai varētu kāpināt tempu, taču trešā ātrumposma ātrā sekcijā bija kļūda stenogrammā. Iepazīšanās laikā, braucot ar noteikto ātruma ierobežojumu, pierakstījām 40 metru atstarpi starp ātru un vidēji ātru labo līkumu, kur būtu bijusi vieta bremzēšanai. Diemžēl rallija laikā pie ātruma virs 140 km/h šī atstarpe burtiski "izzuda" un vairs nebija iespēju veikt šo līkumu sasaisti, kā rezultātā avarējām," notikumus komentē jēkabpilietis.

Rallija pirmajos divos ātrumposmos ekipāža spēja uzrādīt savai pieredzei un uzdevumiem atbilstošu sniegumu, starp astoņpadsmit SM3 klases braucējiem ierindojoties rezultātu vidusdaļā.

"Lai arī spējām ielauzties savas ieskaites TOP 10, vadošie somu piloti savos mājas ceļos uzskatāmi paradīja, ka mums vēl ir daudz jāstrādā, lai spētu pilnvērtīgi ar viņiem konkurēt. Šobrīd galvenais ir izdarīt pareizus secinājumus no pieļautajām kļūdām un ņemt šo pieredzi sev līdzi, jo šis nav tāds rallija finišs, kādu vēlējāmies. Prieks, ka abi esam sveiki un veseli, un jau šodien sāksim gatavoties nākamajiem rallijiem – pārbaudīsim šī rallija stenogrammas un meklēsim vietas, kur tās ir jāuzlabo nākotnē," piebilst Nitišs.

"Ar katru kilometru varēja just, ka mēs kā ekipāža progresējam, un brīžiem jau patiešām spējām braukt ļoti plūdeni un ātri. Lai cik negatīvi sākumā varētu šķist šis negadījums, tas ir daļa no attīstības procesa, un tas mums sniedz vēl lielāku motivāciju strādāt vēl vairāk, lai pēc iespējas ātrāk spētu progresēt," pēc rallija komentē stūrmanis Andris Mālnieks.

Nākamais rallijs, kurā startēs Nitišs un Mālnieks, ir 21. un 22. februārī notiekošais "Rally Alūksne".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!