Foto: DELFI Aculiecinieks

Šī ir jau ceturtā reportāža no kāda rīdzinieka, kurš ikdienas gaitās fotografē apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpējus un ziņo par tiem Rīgas pašvaldības policijai. Šoreiz aculiecinieks pievērsies tiem transportlīdzekļiem, kā autovadītāji savus spēkratus novietojuši invalīdiem paredzētajās stāvvietās un uz ietvēm.

"Šoreiz apskatam piedāvāju episkus foto no Rīgas centra, kur transportlīdzekļu vadītāji vienkārši jūtas nesodāmi un transportlīdzekļus novieto invalīdiem paredzētajās stāvvietās, kā arī uz gājēju ietvēm," raksta aculiecinieks.

"Šie ir ļoti rupji pārkāpumi, jo dienas laikā pa ietvēm Rīgas centrā pārvietojas daudz gājēju un bērnu, tādejādi tiek apdraudēta viņu dzīvība. Turklāt par auto novietošanu invalīdiem paredzētajās stāvvietās soda apmērs ir tikai 55 eiro – uzskatu, ka par šādu pārkāpumu būtu jāpiemēro vismaz desmitkārt lielāks sods, jo cilvēkiem ar invaliditāti reizēm ir jāmēro tālu ceļu, lai nokļūtu, piemēram, savā dzīvesvietā vai veikalā," viedokli pauž policijai par pārkāpējiem ziņojošais vērīgais aculiecinieks.

"Vēlos pateikt paldies lasītājiem un komentētājiem, kuri atbalsta un, iespējams, arī aktīvi sākuši pievērst uzmanību pārkāpējiem un sūta iesniegumus, izmantojot Rīgas pašvaldības policijas mobilo aplikāciju, jo tikai sabiedrība kopā var izskaust patvaļu un bezkaunību!" rezumē fotogrāfiju autors.

Sūtiet savas reportāžas un par mēneša labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti no "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām e-pastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!