Svētdien, 1. martā, Valsts policijā (VP) tika saņemta informācija par sociālajā vietnē ievietotu videomateriālu, kurā redzams, kā jaunietis Aizkrauklē tīšām bojā ielas braucamās daļas malā novietotās automašīnas. VP Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa likumsargi nekavējoties noskaidroja vainīgo personu, pret kuru šobrīd ir ierosināts kriminālprocess.

Kā liecina sākotnējā informācija, 2004. gadā dzimis jaunietis 29. februāra naktī, ap pulksten 23.50, nodarīja dažāda rakstura un pakāpes bojājumus vismaz 13 automašīnām, kas bija novietotas Aizkrauklē, Lāčplēša ielas braucamās daļas malā. Jaunietis nolauza vai sabojāja transportlīdzekļu ārējos atpakaļskata spoguļus, kā arī vienai automašīnai, uzlecot uz tās, sabojāja motora pārsegu un jumtu, turklāt viņa darbības tika nofilmētas un video ievietots soctīklos.

Par notikušo šobrīd ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Tā kā video materiālā ir dzirdamas arī citu cilvēku balsis, izmeklēšanas gaitā tiks skaidrota notikušā aculiecinieku iesaiste nozieguma izdarīšanā un iespējamā atbildība.

VP Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa darbinieki aicina autovadītājus, kuru transportlīdzekļiem Aizkrauklē naktī no 29. februāra uz 1. martu ir nodarīti kādi bojājumi, par to ziņot likumsargiem, zvanot pa tālruņa numuru 110.

Policija atgādina, ka ne tikai patrulē ielās, uzraugot sabiedrisko kārtību, bet arī interneta vidē un sociālajās vietnēs, kur iedzīvotāji ar policiju var komunicēt un nodot informāciju, kas tiek ņemta vērā un pārbaudīta. Policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri ziņo par šāda un cita veida pārkāpumiem, un norāda, ka vienmēr ir sazvanāma pa tālruņa numuru 110, un šādi informācija tiek nodota operatīvāk, kā arī ir lielāka iespēja pārkāpēju apturēt tajā pašā dienā, pārkāpuma izdarīšanas brīdī.

Likumsargi arī uzsver, ka dižošanās ar pārkāpumu izdarīšanu, to filmējot, nav varoņdarbs, bet gan rupjš pārkāpums, par kuru ir paredzēts sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!