Pērses ūdenskrituma atveids, kas bija viens no pagājušā gada tūrisma spožākajiem jaunumiem, ziemas periodā bija kluss – tā darbība tika pārtraukta, tomēr no 3. marta tas atkal priecē ikvienu Kokneses puses iedzīvotāju un viesi.

"No 19. novembra līdz otrdienai, 3. martam, nebija dzirdamas Pērses ūdenskrituma atveida ūdens šalkas Kokneses parkā. Koknesiešus un parka apmeklētājus ziemas perioda tumšajā diennakts laikā priecēja izgaismotā strūklaka ar blakus esošo eņģeli. Ja nebūs lielu salu, Pērses ūdenskrituma atveids darbosies pastāvīgi," Kokneses tūrisma informācijas centra pārstāvji pastāstīja "Tūrisma Gidam".

Svinīgā Pērses ūdenskrituma atveida atklāšana notika 2019. gada 18. maijā. Ūdenskrituma atveidojums brīvi pieejams apskatei Kokneses parkā gan pa dienu, gan ir izgaismots vakara un nakts stundās. Ūdens šalkoņa dzirdama jau pie ieejas Kokneses parkā.

Ūdenskritums stiepjas vairāk nekā piecu metru garumā un pusotra metra augstumā virs ūdens līmeņa. Kaskādes izvietotas dažādos līmeņos un ir izvirzītas pakāpēs, veidojot pēc iespējas dinamiskāku ūdens strūklas kustību. Ūdenskritums tiek apgādāts ar esošā dīķa ūdeni

Ko vēl apskatīt, ja ceļi aizveduši līdz Koknesei, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!