Foto: Publicitātes foto

Lielbritānijas Nacionālais veselības dienests aicinājis autoražotājus "Rolls-Royce", "Jaguar Land Rover", "Ford" un "Honda", kuriem ir rūpnīcas šīs valsts teritorijā, pārorientēties uz medicīnisko iekārtu ražošanu, tostarp plaušu ventilācijas aparātu ražošanu, kas nepieciešami ārstēšanai no jaunā koronavīrusa "Covid-19".

Britu premjers Boriss Džonsons vērsies pie 60 uzņēmumiem un organizācijām ar lūgumu palīdzēt ražot šobrīd veselības aprūpei akūti nepieciešamās medicīniskās iekārtas. Turklāt kompānijas aicināties piedalīties dažādās kapacitātēs – projektēšanā, iepirkumos, montāžā, testēšanā un nosūtīšanā. Turklāt Nacionālais veselības dienests solījis iepirkt visus plaušu ventilācijas aparātus, kas tiks saražoti.

Autoražotāji jau pozitīvi atsaukušies uz šo lūgumu. Piemēram, "Rolls-Royce" un "Jaguar Land Rover" gatavi sniegt jebkādu palīdzību, bet "Honda" – atvēlēt daļu savu ražošanas jaudu medicīnisko iekārtu montāžai. "Ford" pagaidām izvērtē iespējas šādu ražošanu izvērst divās savās rūpnīcās Lielbritānijā.

Pašlaik Lielbritānijā ir vairāk nekā pusotrs tūkstotis reģistrētu "Covid-19" slimnieku, no kā valstī miruši jau vairāk nekā 55 cilvēki. Pasaulē inficēto skaits ar jauno koronavīrusu jau pārsniedz 200 tūkstošus.

Šobrīd Eiropā jau vairāki autoražotāji ir apturējuši savu rūpnīcu darbību, tostarp "Volkswagen", BMW, "Fiat", "Porsche", "Ford", "Renault", PSA grupa un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!