Foto: Publicitātes foto

Liepājas autosporta ekipāža Mārtiņš Sesks / Renārs Francis pēc sekmīga pasaules rallija čempionāta Zviedrijas posma pauzi līdz nākamajām sacensībām aizpilda ar mašīnas sagatavošanu, vaļasprieku un treniņiem, saruna ar Sesku piektdien ievietota interneta portālā "liepajniekiem.lv".

Jau ziņots, ka pirmajā Pasaules junioru čempionāta posmā februāra vidū Zviedrijā LMT Autosporta Akadēmijas ekipāža finišēja otrā.

"Autosportisti drīkst atrasties savā garāžā un tuvoties mašīnai tuvāk par diviem metriem," stāsta Sesks. "Francis daudz strādā pie sporta mašīnas sagatavošanas. Atjaunojam arī mana tēva bijušo sporta automašīnu "Subaru". Garāžā darba joprojām ir daudz."

Lai nezaudētu braukšanas sajūtu, pilots braukšanu svaigā gaisā aizstāj ar rallija simulatora spēlēšanu, kurā pavada nosacīti daudz laika, darbinot plaši pieejamo "Xbox" konsoli ar klāt piepērkamu stūri. Sporta sajūtu raisīšanā Sesks izmanto "sporta krēslu un pedāļus, kas ir pielāgoti tuvu tiem izmēriem, kādi ir manā sporta mašīnā".

Tiek izmatota gan "WRC 8" spēle, kurā iekļauts arī liepājnieks ar pagājušā gada "Ford R2", gan "Dirt Rally 2.0". Seskam tagad ir iepatikusies arī Pirmās formulas spēle.

Sportisti drīkst skriet svaigā gaisā, bet mājās autosportistiem ir trenažieri, un viņi trenera uzraudzībā gandrīz katru otro dienu trenējas.

"Divatā mēs drīkstam arī braukt, bet šobrīd nav īsti korekti veikt nekādus treniņus un testus. Tāpēc izpaliek braukšana sportiskā režīmā. Šis nav piemērotākais brīdis, kad slēgtas ir valsts nozīmes sporta bāzes," godīgas spēles principus ievēro arī liepājnieki.

Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) ir aizliegusi visus sporta pasākumus līdz 31. jūnijam. Vismaz kalendārā paredzētajā laikā no 29. līdz 31. maijam nez vai notiks arī Eiropas rallija čempionāta posms Liepājas un Talsu pusē. Tāpēc lielākās grūtības duetam, kurš pretendē uz profesionāļu statusu, sagādā nezināšana, kad būs nākamās sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!