Foto: Tieslietu ministrija

Ceturtdien, 16. aprīlī, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) nosūtījis vēstuli Valsts kancelejai, lūdzot rīkot atklātu konkursu uz Valsts zemes dienesta (VZD) ģenerāldirektora amatu, portāls "Delfi" noskaidroja Tieslietu ministrijā.

Bordāns norādīja, ka ministrija meklē augsti kvalificētu pārmaiņu vadītāju, jo mainās ne tikai tehnoloģijas un biznesa vide, bet arī izpratne par valsts pārvaldes lomu procesu un pakalpojumu nodrošināšanā. "Tieši tāpēc VZD jākļūst par līderi šo tendenču ieviešanā. Dienests un tā darbinieki ir ar milzīgu potenciālu, tāpēc būšu gandarīts konkursā redzēt nākotnes vadītāju ar izcilām inovācijas un efektivizācijas spējām un zināšanām, tostarp informācijas tehnoloģiju jautājumos," pauda ministrs.

Vienlaikus pirms konkursa rīkošanas ministrs ar Valsts kancelejas pārstāvjiem pārrunās pretendentiem izvirzītās prasības un konkursa nolikumu, lai nodrošinātu veiksmīgu un caurspīdīgu konkursa norisi, skaidroja ministrija.

Konkursu uz VZD ģenerāldirektora amatu plānots izsludināt šī gada maijā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Ministru kabinets 7. aprīlī atbalstīja Tieslietu ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu, ar kuru VZD ģenerāldirektorei Sovlitai Zvidriņai piemēroja disciplinārsodu – atbrīvošanu no amata.

"Zvidriņa nav īstenojusi labu pārvaldību VZD vadīšanā un tam doto uzdevumu izpildes nodrošināšanā. Disciplinārlietas izmeklēšanas laikā ir konstatēti daudzi pārkāpumi, to skaitā iestādes reorganizācija un strukturālās izmaiņas bez saprotama pamatojuma, piemēram, dienesta reģionālās nodaļas likvidēšana bez atbilstoša izvērtējuma, kā arī Informācijas tehnoloģiju struktūrvienības, praktiski, likvidēšana un funkciju nodošana citiem pakalpojuma sniedzējiem, kas varēja ļoti negatīvi ietekmēt informācijas tehnoloģiju sistēmu pilnvērtīgu funkcionēšanu," aprīļa sākumā norādīja Bordāns.

Viņas darbībā arī konstatēja citus pārkāpumus, piemēram, prēmiju pārmaksāšanu 74 460 eiro apmērā, Darba izpildes novērtēšanas kārtības nosacījumu neivērošanu un citas atkāpes.

Tāpat vēstīts, ka pērn 20. decembrī tika ierosināta disciplinārlieta pret dienesta ģenerāldirektori Zvidriņu, atstādinot viņu no amata pienākumu pildīšanas. Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija, izpētot lietas apstākļus, secināja, ka viņai piemērojams Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likuma 36. panta otrajā daļā paredzētais disciplinārsods – atbrīvošanu no amata.

Savukārt par ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju pērn 23. decembrī iecelta ģenerāldirektora vietniece Ineta Baldiņa, informēja Tieslietu ministrijā (TM).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!