Foto: Privātais arhīvs

Kāds Indianas štata iedzīvotājs mantojumā saņemtajā automobiļu garāžā atradis 44 gadus tur nostāvējušu 1960. gada "Mercedes-Benz 300 SL" rodsteru. Šo vācu autoražotāja vēsturē zīmīgo spēkratu jaunais īpašnieks tirgo par miljonu ASV dolāru.

Līdzšinējais īpašnieks automobili iegādājās 1976. gadā, uzreiz to novietoja garāžā un kopš tā laika ar to tā arī ne reizi nav izbraucis. 44 gadus vecā rodstera odometra rādījums ir 23 429 kilometri.

1960. gadā, kad tika izgatavots šis rodsters, no "Mercedes-Benz" konveijera noripoja tikai 249 šīs modifikācijas eksemplāri. Turklāt šis rodsters ir īpaši retajā pelēki zilajā tonī, bet interjers ir izšūts ar zilas krāsas materiāliem. Tomēr kāds no iepriekšējiem īpašniekiem automobili pārkrāsoja pelēku, bet salonu pāršuva melnu. Bez šiem pārveidojumiem "Mercedes-Benz" rodsters būtu vēl dārgāks.

"Mercedes-Benz 300 SL" rodsteri tika ražoti periodā no 1957. līdz 1963. gadam. Pavisam tika izgatavoti tikai 1458 šīs modifikācijas eksemplāri. Tomēr daudz atpazīstamāks šis modelis ir kupejas versijā ar uz augšu paceļamām durvīm, ko entuziastu vidū dēvē par "Gullwing" (kaijas spārni – tulk.).

"Mercedes-Benz 300 SL" ir pirmais "SL" sērijas modelis un savulaik visātrākais sērijveida automobilis. Tas tika prezentēts 1954. gadā un tika komplektēs ar 215 līdz 225 zirgspēku jaudīgu trīslitru sešcilindru dzinēju. Šāds savulaik visātrākais sērijveida automobilis spēj sasniegt 260 km/h.

Šobrīd Eiropas lielākajā transportlīdzekļu sludinājumu portālā Mobile.de ir septiņi klasiskā "300 SL" pārdošanas sludinājumi ar cenu no viena līdz 1,8 miljoniem eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!