Sagaidot Latvijas Neatkarības atjaunošanas 30. gadadienu, Ogre ietērpusies sarkanbaltsarkanajās krāsās. Šogad Brīvības ielu rotā ne tikai valsts karogi, bet arī ar sarkaniem un baltiem lietussargiem izdekorēta liepu aleja pie kafejnīcas "Pie zelta liepas". Dizaina objekts, kuru veido kopumā 130 balti un sarkani lietussargi, diennakts tumšajā laikā ir izgaismots, "Tūrisma Gidam" pastāstīja Ogres novada sabiedrisko attiecību pārstāvji.

Idejas iniciators Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis uzsver, ka ceļojot guvis daudz labu un vērtīgu ideju: "Ir jāceļo un jāredz, kas notiek pasaulē, jo pats galvenais, ko varam atvest, ir nevis materiālās vērtības, bet gan personiskā pieredze un idejas, kuras varam realizēt. Jaunais vides objekts – šķietami viegls un gaisīgs – nepārprotami radīs patriotisku noskaņu pilsētā. Paldies būvvaldes māksliniekam un komandai par ieguldīto darbu! Tikai sadarbojoties varam veiksmīgi īstenot idejas."

Ogres novada būvvaldes mākslinieks Gunārs Platpīrs stāsta, ka dizaina objekts rada noskaņu par gaidāmajiem valsts svētkiem, visu laiku mainoties atkarībā no laikapstākļiem un diennakts laika. Gaismas spēle padara dizaina objektu atraktīvu, neatkārtojamu. "Sarkanā karogu krāsa izvēlēta iespējami tuvāka karoga krāsai. Jāatzīst, ka ideja par ielu, kas dekorēta ar lietussargiem, nav unikāla, šādas ielas pasaulē ir, bet tā lieliski iederas mūsu pilsētvidē," stāsta Platpīrs.

Jaunās dekorācijas pilsētu rotās līdz 31. maijam, tomēr jau tagad "Tūrisma Gids" piedāvā doties virtuālā ekskursijā, apskatot šo skaisto dizaina risinājumu.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus. Tāpat "Tūrisma Gids" atgādina, ka, dodoties ārpus mājas, nepieciešams ievērot "divi un divi" principu – nedoties vairāk par diviem cilvēkiem (ja vien neesat vienas ģimenes locekļi vai vienā saimniecībā dzīvojošie), kā arī ievērot divu metru distanci.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!