Foto: Publicitātes foto
Ja pie sirds iet gan makšķerēšana, gan labi pavadīts laiks kopā ar ģimeni, tad šis raksts būs piemērots tev. Makšķerēšanas sezonas atklāšanai Latgales tūrisma asociācija ir sagatavojusi apskatu ar vietām, kur ļauties savam vaļaspriekam kopā ar ģimeni.

Balvu novada viesu nama "Paradīzes" teritorijā atrodas 17 dīķi, komfortabla naktsmītne un lauku pirts, kā arī plašs klāsts āra rotaļu un aktivitāšu mazākajiem, piemēram, SUP dēļi, ūdens balonu pilsētiņa un citi. Turklāt saimnieki piedāvā nobaudīt žāvētas zivis vai zivju zupu no pašu iegūtā loma.

Rugāju novada viesu namā "Rūķīši" īpašais gastronomiskais baudījums būs svaigi kūpinātas zivis, kas augušas saimniecības dīķos. Miesas un gara labsajūtai noderēs kārtīga pēršanās melnajā dūmu pirtī, veldzējoties dīķī vai ozola kublā, un naktsmiers guļbaļķu namiņā. Agri no rīta var doties uz copi pēc karpas vai līņa, bet kompāniju sastādīs saimnieks ar saviem zivju stāstiem.

Lai gan Preiļu novads nav ezeriem bagāts, vietējam puisim, kurš jau kopš dzimšanas braucis līdzi makšķerēt, radās ideja piedāvāt makšķerēšanas gida pakalpojumu. Tā ir iespēja iemācīties šo arodu tiem, kas nezina, ar ko sākt, vai jau zinošiem makšķerniekiem gida pavadībā atklāt jaunas vietas Latgalē. Gida Rainera kontakti meklējami Preiļu TIC. Savukārt atpūtas vietā "Duni" Preiļu novadā Pelēču ezera krastā ir labiekārtota ugunskura vieta, āra nojume, pieejama parastā laiva un motorlaiva, drošības vestes, makšķeres, plosts izbraucienam ģimenes lokā pa Pelēču ezeru.

Riebiņu novada kempinga mājā "Agaves" piedāvā ģimenei klusu un mierīgu atpūtu Zolvas ezera krastā ar visu nepieciešamo aprīkojumu aktīvajai atpūtai. Par makšķerēšanas iespējām Riebiņu novadā un novada ūdeņos sastopamajām zivīm ir pieejams arī buklets, ko var apskatīt Riebiņu novada mājaslapā.

Foto: Publicitātes foto

Rēzeknes novada Pērtniekos garantēta lieliska atpūta pie ūdens kopā ar ģimeni, iespēja paslēpties no ikdienas steigas, atgūt enerģiju un baudīt pilnvērtīgu lauku atpūtu gleznainā dolomīta atradnes teritorijā. Makšķerēšanas cienītājiem piedāvā divus zivju dīķus ar forelēm, karpām, karūsām, asariem, raudām, storēm, līdakām un samiem. Pēc iepriekšējas rezervācijas pieejami arī ēdināšanas pakalpojumi.

Ekskluzīvu piedzīvojumu piedāvā atpūtas centrs "Līdumnieki" Ciblas novadā – makšķerēšanu uz Pīteles ezera un Zilezera, kas robežojas ar Krieviju, kā arī saimniecības dīķos. Peldošā pirts un naktsmītne līdz četrām personām ezera vidū noteikti būs katra makšķernieka pavasara piedzīvojumu sarakstā.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt "Atpūta Ludzā" makšķerēšanas gids izstāstīs un ierādīs labākās makšķerēšanas vietas Ludzas pilsētā un apkārtnē. Laivu noma ar iespēju tās piegādāt jebkurā vietā. Piedāvā arī dažādu aktīvās atpūtas inventāra nomu un maršruta izveidi pēc individuālām vajadzībām. Ludzas novada Cirmas ezerā makšķerēt gribētājus laipni uzņems atpūtas kompleksā "Dzerkaļi" un brīvdienu mājā "Zilgme", savukārt tiem, kas savu lomu meklēs Nirzas ezerā, labākās vietas var atklāt viesu nama "Meldri", "Ezerzemes" vai atpūtas kompleksa "Zirga smaids" saimnieki.

Viena no skaistākajām makšķerēšanas vietām Daugavpils novadā ir dabas parks "Daugavas loki". Upes krastā atrodas brīvdienu mājas ''Beibuki'', kas piedāvā ne tikai atpūtas un nakšņošanas iespējas, bet arī dažāda veida pirtis, apsildāmo kubulu, iznomāt katamarānus, koka plostus, smailītes un kanoe laivas. Saimnieki piedāvā dažādus ūdensmaršrutus un ūdens gida pakalpojumus.

Gluži kā pasakā, Aglonas novada Lielā Dubuļu ezera krastā atrodas viesu māja "Čiekuri". Šeit pavasara rīta cope šķitīs kā izlaušanās no ikdienas ritējuma, un apkārt esošā teritorija ir ideāli piemērota netraucētai ģimenes atpūtai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!