Foto: Publicitātes attēls
Pašmāju metāla grupa "Oghre" laiž klajā savu otro studijas albumu latviešu valodā – "Grimt", portālu "Delfi" informē izdevēji no "Grautiņa ierakstiem".

Šis albums ir turpinājums 2017. gadā aizsāktajai triloģijai par trim svarīgākajiem dzīvību veidojošajiem ķīmiskajiem elementiem – skābekli ("Gana"), ūdeņradi ("Grimt"), un oglekli. Jaunā albuma stihija ir ūdens un tajā risinātas tādas tēmas kā cilvēka attiecības pašam ar sevi, ar dabu un arī citām dzīvām būtnēm. Dziesmu teksti atklāj cilvēciskas šaubas un neziņu par to, kā risināt iekšējos konfliktus, kā arī bezspēcību, saskaroties ar nepārvaramiem šķēršļiem. Tomēr nogrimstot līdz zemākajam punktam, rodas iespēja jaunam sākumam, atdzimšanai. Taču atbildība ir jāņem savās rokās un jārīkojas.

Albums "Grimt" ir ierakstīts un miksēts 2019. gadā Mārupē "Studija Gateris" – Gata Krievāna vadībā.

To māsterējis britu grupas "Tesseract" dibinātājs un ģitārists Eikls Keinijs (Acle Kahney) savā studijā "4D Sounds" Miltonkeinsā, Apvienotajā Karalistē. Albums izdots sadarbībā ar "Grautiņa ierakstiem".

Grupas pirmais albums "Gana" 2018. gadā tika nominēts Mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta Mikrofons" kategorijā "Roka vai metāla mūzikas albums". 2017. gadā grupa ieguva arī vienu nomināciju un vienu balvu "Latvijas Metālmuzikas gada balvā".

Albuma vāciņu, kā arī grupas vizuālo identitāti veidojis mākslinieks Aigars Opincāns.

Albums no 15. maija pieejams grupas Bandcamp profilā kā arī populārākajās straumēšanas platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!