Foto: Publicitātes foto

Veidojot Siguldas iedzīvotājiem un apmeklētājiem drošāku un draudzīgāku pilsētas centra vidi, Siguldas centrā iezīmēta ātruma ierobežojošā zona, kurā braukšanas ātrums nedrīkstēs pārsniegt 30 km/h, portālu "Delfi" informēja Siguldas novada pašvaldībā.

Zonas ieviešana īstenota saskaņā ar iedzīvotāju ierosinājumiem, satiksmes drošības un plānošanas ekspertu ieteikumiem, kā arī ņemot vērā Siguldas identitāti veidojošā tematiskā plānojuma vadlīnijas, kas paredz visiem satiksmes dalībniekiem – gājējiem, riteņbraucējiem, motobraucējiem un autobraucējiem – vienlīdzīgu un drošu pārvietošanos pilsētvidē.

Ātruma ierobežojošās zonas ieviešana pilsētas centra vidi veidos mazāk piesārņotu, klusāku, īstenojot satiksmi mierinošus risinājumus un izmaiņas satiksmes organizācijā (ar ceļazīmēm, ielu horizontālo marķējumu, tai skaitā uz brauktuves izvietotām atkārtotām piktogrammām), uzskata pašvaldība.

Tāpat automašīnu ātruma ierobežojošas ceļa zīmes 30 km/h kopā ar informatīvajām ceļa zīmēm "Viens ceļš visiem" tiks uzstādītas vairākās pilsētas ielās un ielu posmos, kur nav gājēju ietves vai veloceļa.

Latvijā unikālas, pašvaldības aģentūras "Siguldas Attīstības aģentūra" speciālistu dizainētas informatīvās zīmes "Viens ceļš visiem" nosaka, ka ielā vai tās posmā kājāmgājējam, velosipēdistam un autobraucējam vienlīdzīgi jādala brauktuve, netraucējot un neapgrūtinot pārējos ceļu satiksmes dalībniekus.

Informatīvās zīmes "Viens ceļš visiem" projekta autori ir SIA "IE.LA inženieri". Tās un to izvietojums saskaņots ar VAS "Latvijas Valsts ceļi" un Ceļu satiksmes drošības direkciju.

Tāpat Siguldā vairākās ielās izvietotas arī CSDD kampaņas informatīvās norādes "Tuvāk nē", kas atgādina: velobraucēji uz brauktuvēm jāapbrauc, ievērojot vismaz viena metra distanci.

Jau ziņots, ka papildus ātruma ierobežošanas zīmju uzstādīšanai Siguldas pilsētā ir mainīta satiksmes organizācija kravas transportam, liedzot iespēju kravas mašīnām iebraukt pilsētas teritorijā. Kravas transporta kustību ierobežojoša ceļa zīme uzstādīta pie iebraukšanas iespējām Siguldas pilsētā – krustojumos ar autoceļu A2, kā arī vietās, kur pilsēta robežojas ar Nurmižiem un Ķipariem, tāpat Siguldas pagastā. Atgādinām, ka kravas transports zem šīm aizlieguma zīmēm drīkst pārvietoties tikai Ceļu satiksmes noteikumos noteiktajos gadījumos, kas ir kravas un preču piegāde vai saņemšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!