Foto: Shutterstock
Pirmdien Valsts policijas (VP) Dobeles iecirkņa amatpersonām kāds vīrietis piedāvāja samaksāt 500 eiro, lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

"Volkswagen Sharan" vadītāja izelpā konstatēta alkohola koncentrācija bija 1,23 promiles. Cenšoties izvairīties no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību zaudēšanas par braukšanu alkohola reibumā, vīrietis piedāvāja policistiem samaksāt 500 eiro kukuli.

Pret autovadītāju sākts kriminālprocess par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonām, kā arī noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

VP atgādina, ka atbilstoši Krimināllikuma 323. panta pirmajai daļai par kukuļa došanu vai piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!