Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Kamēr vien ir rabarberu laiks, tie jāliek lietā dažādos garšīgos veidos, piemēram, kūkā. Un vēl labāk, ja ar kūku var mieloties bez sirdsapziņas pārmetumiem un kaitējuma slaidajai līnijai. Recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju tiem, kas apņēmušies ēst veselīgāk un vairāk nodarboties ar sportu, sadarbībā ar fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvājam receptes ēdieniem ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

Sastāvdaļas paredzētas 20 cm diametra kūkas formai.

80Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:1 ola200 gvājpiena biezpiens200 gkukurūzas milti20 gkokosriekstu eļļa vai sviests1 TKcepamais pulveris1 šķipsnasāls pēc garšasstēvija vai cits saldinātājs PILDĪJUMAM:200 grabarberi100 gzemenes300 gbeztauku biezpiena krēms "Alma"2 olas2 olu baltumi pēc garšasstēvija vai cits saldinātājs pēc garšasvaniļas ekstrakts vai esence

Sagatavošana

1

Sajauc visas sausās sastāvdaļas. Pievieno biezpienu, olu, eļļu un samīca elastīgu mīklu, kuru liek uz ~20-30 minūtēm ledusskapī.

2

Mīklu izņem no ledusskapja un liek formā, veidojot sānu maliņas.

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto
3

Gatavo pildījumu: olas un olu baltumu sakuļ ar saldinātāju un vaniļu. Pievieno biezpiena krēmu, smalki sagrieztus rabarberus un zemenes.

4

Formu liek iepriekš līdz 175 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep gatavu aptuveni 30-35 minūtes.

5

Kūku izņem no krāsns, atdzesē, griež šķēlēs un bauda.

Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Lai labi garšo!

Kūkas (100 g) uzturvērtība:

Olbaltumvielas – 8,8 g
Ogļhidrāti – 14,3 g
Tauki – 3,4 g
Kilokalorijas – 127

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!