Foto: Vida Press
ASV Kalifornijas štats iesūdzējis tiesā lielās Holivudas studijas "Disney" un CBS saistībā ar apsūdzībām, ka 14 gadus slēpti gadījumi, kad notikusi seksuāla uzmākšanās seriāla "Criminal Minds" ("Noziedzīgie prāti") komandas vīriešiem, otrdien pavēstīja amatpersonas.

Seriāla operators Gregorijs Sentdžonss mēdzis apgrābstīt citus komandas darbiniekus un atriebies tiem, kas iebilduši viņa tīkojumiem.

Grābstīšanās notikusi "uzstājīgi, bieži un atklāti", teikts tiesā iesniegtajā prasībā.

Seriāla uzņemšanas vadības komanda "zināja un attaisnoja šo nelikumīgo uzvedību, atlaida no darba vairāk nekā desmit vīriešus, kas pretojās Sentdžonsa uzmācībai", teikts Kalifornijas Taisnīgas nodarbinātības un mājokļa jautājumu departamenta (DFEH) paziņojumā.

Pats Sentdžonss zaudēja darbu 2018.gadā, kad izdevumā "Variety" parādījās raksts par viņam celtajām apsūdzībām.

DFEH sāka izmeklēšanu pērn martā.

Departaments, kas pārrauga Kalifornijas pilsonisko tiesību ievērošanu, arī attiecībā uz gadījumiem, kad notikusi seksuāla uzmākšanās darbavietā, tagad vēlas piedzīt kompensācijas visiem upuriem.

Prasībā kā atbildētāji minēti gan lielās Holivudas studijas, gan arī vairāki konkrēti producenti.

"Noziedzīgie prāti" bija viens no ilgākajiem un veiksmīgākajiem ASV detektīvseriāliem. Tā ētera dzīve aizsākās 2005.gadā, bet pēdējās sērijas tika demonstrētas šogad. Lomas seriālā bijušas tādām ekrāna zvaigznēm kā Mendijam Patinkinam un Dženiferai Lovai Hjūitai.

Seriālu kopīgi veidoja ABC, kas pieder "Disney", un CBS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!